Uw minuut

Wat een ongelooflijk fijn idee: sp.a-spirit geeft zijn negen maal één minuut verkiezingspropagandazendtijd op televisie en vier maal één minuut op radio weg aan

verenigingen en organisaties die zich engageren voor een open, warme, solidaire gemeenschap waar samenwerken met anderen en voor anderen centraal staan. [via DSO]

Een stunt die ze sympathiek doet overkomen, en die ze bovendien niet veel kost: gemeentepolitiek gezien kan ik me inbeelden dat de issues zodanig ver uit elkaar liggen dat het toch geen zin heeft om één spot te maken die voor Gent én Antwerpen én Hamme én Brussel én Leuven én Zwalm van toepassing is. Geen mens die die politieke propaganda eigenlijk graag ziet, en als ze hun initiatieven een beetje goed kiezen–er een aantal van uitgesproken christelijke en liberale signatuur tussen steken bijvoorbeeld, pikken ze wie weet daar ook links en rechts wat graantjes mee.

En als ze het allemaal fair en degelijk georganiseerd runnen, de selectie, kweken ze er goodwill bij allerlei verenigingen mee:

Verenigingen kunnen hun voorstellen voor 1 minuut zendtijd hier indienen. Wij zullen met het voorziene budget voor de productie van onze politieke tribune het filmpje of de radiospot financieren. Bij de selectie zullen politieke of levenbeschouwelijke strekkingen en de omvang of locatie van het initiatief geen rol spelen. In de eerste plaats telt het engagement, de inzet, de impact van projecten en acties.

Slim gezien.

Hmmm… snel een voorstel indienen voor Gentblogt? 😀

Geschreven al luisterend naar Elvis Costello – Armed Forces (1) – Green Shirt

4 reacties op “Uw minuut”

 1. ’twas ‘teerste wat in mij opkwam! 😉

  een blits filmke waarin we allen figuren als maffia in de duistere gentse straten
  “gentblogt ‘s gonna blog you wherever you are!”
  en een paar sexy cheerleaders er boven op slingerend aan palen, huug met een pluim in zijn kont en O. met een haar hoedje op.

 2. Het is waar -> soms springt iedereen op iets kleins, soms niet. Moeilijk te voorspellen.

  Als grote fan van de solidariteitsprijs van De Standaard, kunnen we er moeilijk tegen zijn.

  Maar je kan wel een sceptische bedenking of drie maken bij dat minuutidee, los van het gezeur op “gratis”.

Reacties zijn gesloten.