Maak uzelf eens overbodig

En als ik mij toch dingen aan het afvragen ben… Als ik in mijn buurt rondrij, zie ik geen enkele affiche van sp.a waar Groen! geen stickers op geplakt heeft:

Resul draagt het groene gedachtengoed uit

Waar wil Groen! de mensen zo dringend van overtuigen? “Rood draagt de groene boodschap uit, dus waarom nog op Groen! stemmen?” 😀

22 reacties op “Maak uzelf eens overbodig”

 1. Deze morgen zag ik VLD’ers de sp.a affiches overplakken aan de ingang van het straatje van de cinema als je van de autostrade komt!

  Ze hebben het allemaal op rood gemunt blijkbaar…

 2. Ochja, partijvoorkeur is persoonlijk. In de verkiezingsstrijd gaat het er altijd hard aan toe. Ik kijk tegenwoordig van niet veel meer op. Affiches overplakken gebeurt nu eenmaal, niet alleen bij politieke partijen en verkiezingen.

 3. Kleine onnozele kinders die gasten van Groen! En wat een milieuvervuiling is dat niet zeg, want degene die overplakt is mag zijn affiche wegdoen en herbeginnen. Nog een reden om niet op die kiekens van Groen! te stemmen.

 4. Als er iets is waarom de mensen ‘foert’ zeggen dan is het net door dat opgeheven vingertje van de moraalridders van Groen! die zich ondertussen het recht hebben toegeëigend om de mensen te moeten vertellen hoe ze moeten leven en de hele tijd een schuldcomplex aanpraten. (“Oh, kijk, U maakt het zo vuil, oh, da’s slecht voor de natuur, oh kijk, fijn stof!”) Groen! zijn verkapte tsjeven.

 5. @Huug: Maar nee: ge maakt weer dezelfde redeneringsfout als al die andere mensen! Minder fijn stof is gelijk meer stemmen krijgen!

  Het geeft niet dat heel Vlaanderen in zijn totaliteit meer fijn stof heeft omdat de mensen rond Gent niet met hun auto tot aan het station geraken en dus maar beslissen om met hun auto over en weer naar hun werk in Antwerpen of Brussel te rijden!
  Het geeft wél als de mensen rond het Sint-Pietersstation meer fijn stof in hun achtertuin hebben!

  Precies hetzelfde als met die stemmen: niet belangrijk dat alle niet-extreem-rechtse partijen in hun totaliteit erop achteruitgaan, als Groen! maar vooruitgaat!

  Wat impliceert gij hier eigenlijk? The needs of the many outweigh the needs of the few, or the one? Dat is wat Spock zei! Wilt gij eigenlijk zeggen dat Groen! aliens zijn?

  Tsss… Huug gij zijt ook geen gemeentepolitieker hé. 😀

 6. Dazed and confused door uw dubbele negaties en tegenspaak in Uw vorige reactie. Ik ben Spock niet, maar iets zegt me dat het niet logisch is. Maar idd. de Groenen komen van Mars, dat is wel duidelijk.
  Mmm, ik ben blij dat je me op mijn staatsmanschapswaarde kan, euh, waarderen.

 7. @Michel: bij mijn weten geraken de mensen rond Gent heel goed met hun auto tot aan het station. Veel beter in elk geval dan ze dat in Antwerpen kunnen. Maar ja, de mensen pronken nu eenmaal graag met hun bedrijfswagen en dus blijven ze voor de auto kiezen

 8. Marc: echt waar? In mijn persoonlijke ervaring: niet echt. In en uit Gent rijden naar en van het station, tijdens het spitsuur, en dan nog hopen een parkeerplaats te vinden: niet evident.

  En dat is nu. Als het de bedoeling is om méér mensen van in en rond Gent met de trein naar hun werk te laten gaan, in een poging om in het algemeen minder autovervuiling te produceren, dan zal een betere verbinding tussen ring en station nodig zijn, en dan zullen er meer parkeerplaatsen nodig zijn.

  En ja, daar zullen wat mensen van rond het station last van ondervinden, ondermeer omdat er in de buurt van het station specifiek meer vervuiling zal zijn. Pech.

 9. @Michel: last van het NIMBY syndroom? Ik lees in jouw betoog: “IK geraak niet goed tot aan het station, dus moeten ANDEREN maar de gevolgen dragen.” Ik denk dat er ook andere manieren zijn om tot aan het station te geraken (fiets, te voet, tram). Files ga je trouwens niet oplossen door bijkomende parkeerplaatsen te creëren, wel integendeel. Als het parkeeraanbod stijgt, komen nog meer mensen met de auto en slibt het verkeer nog meer dicht. Of vergis ik mij? En als je op zoek bent naar een parkeerplaats, vind je die in de parkeergarage van de NMBS op de Fabiolalaan. Betalend, maar hey… je kunt niet alles hebben he. Een betere verbinding tussen ring en station kan perfect met tram of bus (in eigen bedding). Ik vraag me af waarom er zoveel geïnvesteerd is in een mooie tramlijn tot Flanders Expo die binnen X aantal jaar dan misschien nutteloos zal zijn…
  Nog even ter info meegeven dat ik niet in de buurt van de verbindingsweg woon en ook niet in de buurt van de hoogbouw, maar ik stel me dus wel vragen bij het project en neem het graag op voor de underdog 🙂

 10. Marc: leuke omkering van wat ik eigenlijk zei.

  Stapels mensen in de stad en errond geraken niet tot aan het station, en heel Vlaanderen heeft last van dat vervelende fijn stof, dus moet het klein aantal mensen rond het station er voor het goed van het algemeen maar de gevolgen van dragen.

  En uiteraard ga je files niet oplossen met een grotere parking, da’s nogal logisch. Het parkingprobleem ga je oplossen met een grotere parking. Het fileprobleem ga je oplossen door een betere bereikbaarheid vanaf de ring.

  Als dat kan door iedereen naar Flanders Expo om te leiden en ze van daar in konvooien per tram over en weer te laten gaan ‘s morgens en ‘s avonds, dan is er inderdaad geen nieuwe verbindingsweg nodig en geen nieuwe parking. Ik vermoed dat er studies gedaan zijn in die zin?

 11. “Het parkingprobleem ga je oplossen met een grotere parking. Het fileprobleem ga je oplossen door een betere bereikbaarheid vanaf de ring.”

  En voor je het weet zit die grotere parking en die grotere wegen bomvol, dat weet het kleinste kind toch ondertussen wel al zeker?
  Dat is géén oplossing.

 12. Ik was er niet bij toen die Groen!-stickertjes op de spa-affiches geplakt werden. Iemand van jullie wel? Mij lijkt het eerder anti-campagne dus ik zou de daders eerder in het anti-Groen! of anti-Spa kamp zoeken dan bij Groen! zelf. Als Groen! het zelf gedaan heeft dan zijn het inderdaad – en ik citeer iemand hierboven – ‘kiekens’. Ugh.

 13. Groen! zit zelf verveeld met het overplakken van de sp.a affiches. De richtlijn is duidelijk gegeven om niet te plakken op andere affiches. Een of andere overijverige gast kan het blijkbaar niet laten. Vervelend.

 14. Verdorie! Nu zijn die van N.VA begonnen. Op veel plaatsen zijn alle sp.a-spiritaffiches volledig overplakt. Het groene wolkje stelt niets voor in vergelijking met de affiches van de cd&v-kartelpartner. Er was nochtans veel plek op de plaats waar zij mogen hangen. Dus we kunnen weer opnieuw beginnen; en geloof me, er kruipt daar veel tijd in. Ik heb mij al weer op een aantal plaatsen boven hen gehangen. sp.a op plaats één; dus links op het bord.

Reacties zijn gesloten.