Programma’s

Soms hé, vraag ik mij af hoe sommige mensen niet beschaamd zijn.

Ik ben voor Gentblogt al een paar dagen na elkaar de verkiezingsprogramma’s van de Gentse partijen aan het doornemen. Lastig werk. Niet omdat het moeilijk is per se, maar wel omdat het moeilijk is om er rustig bij te blijven.

Tegenstrijdigheden, programma’s met gaten in de zin van “dit stuk nog aan te vullen” of zinnen die begonnen worden en niet afgewerkt (“wij geven voorrang aan …”), programma’s die erin slagen om niets zinvols te zeggen over heelder belangrijke stukken, hele paragrafen die gewoon niets willen zeggen (“wij gaan x verbeteren door x te verbeteren en waar x er niet is gaan we het verbeteren door x te verbeteren”), god-ge-klaagd.

Ik was begonnen met cultuur zondagavond, en dat heb ik maandag opgegeven na anderhalve partij. Ik ben maandagavond herbegonnen, aan wijken, en daar ben ik nu na drie partijen zodanig nijdig dat ik denk dat ik een derde thema ga aansnijden.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Troost u, het is overal huilen met de pet op. Ik ben hetzelfde aan het doen voor mijn gemeente. ’t Is triestig dat de meeste partijen zelfs geen op maat gesneden programma voor de gemeente hebben. Ik moet me behelpen met algemene partijprogramma’s waar een hoop lucht in staat.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.