Megapixels

Ne mens kan hem eens amuseren. Donderdag kwam ik terug van vergadering, en ik stapte op weg terug naar huis (via de nieuwe-Moleskines-winkel) binnen in de Sint-Niklaaskerk.

Een vreemde kerk, die het grootste deel van mijn leven dichtgetimmerd was, en die toen ik er voor het eerst in geraakte, tegen al mijn verwachtingen in een luchtig en helder gebouw bleek te zijn.

Een paar foto’s genomen van heiligenbeelden, en uiteindelijk ook uit de losse pols, meer om te testen dan wat anders een serie foto’s van het altaar tot aan de uitgang over het plafond heen gemaakt.

Thuisgekomen die in de stitcher gesmeten–‘t waren 23 foto’s, vandaar deze boodschap–en hey presto een tijdje later een beeld van zo’n 90 megapixel.

In verkleinde versie (klik voor iets groter):

sint-niklaas

Ik denk dat ik er eens opnieuw naartoe ga, en dat ik dan (1) een statief meeneem, (2) een iets bredere hoe dan een 30mm meeneem en (3) niet meer op aperture priority maar wel op manual trek.

Hoe meer ik er naar kijk, hoe lastiger ik loop van de focus die niet overal goed is, en hoe meer de scheefheid me tegensteekt. Maar: wel een wijs experiment, zelfs al is het al door duizenden mensen vóór mij gedaan.

10 reacties op “Megapixels”

  1. Hee, je moet je browser eens fullscreen zetten (F11 of zo), en dan met PageUp en PageDown over en weer scrollen over de grote versie van de foto. Bevreemdend effect (en vooral ook tijd om te gaan slapen, denk ik) 😉

  2. Mooi gedaan, en dat soort dingen zijn altijd leuk – waarschijnlijk deels omdat ze ook cliche zijn … soms is het gewoon heerlijk om je in cliches te wentelen.
    Mooi gewelf trouwens.
    [op naar de lokale kerk]

  3. Michel, je bent toch een speelvogel. Eigenlijk moesten ze u geld geven om ons een hele dag te amuseren met spielerein als deze.

    (en technisch enzo is de foto mooi en dik ok etc. Misschien een print maken van een meter lang en binnenstebuiten plooien tot een schaalmodel?)

Reacties zijn gesloten.