Vies

Chilling Effects, het kan ook in Vlaanderen.

Uiteraard komt het allemaal in orde, het is allemaal te gek om los te lopen, maar toch. Alleen al het feit van een aangetekende brief te sturen om een gesprek te eisen “of anders” en tegelijkertijd ook al meteen een klacht neer te leggen bij de politie: degoutant. Sommige mensen… zielige, kleine, zielige, triestige, kleine mensen.

Degoutant, maar zoals Joke zegt: niet volledig onverwacht.

Geschreven al luisterend naar: Kate Bush – The Whole Story – Experiment IV

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Betreffende commentaar nummer 1: tiens, een trackback die zelf een trackback terug genereert… gaat dat geen oneindige lussen geven? (sorry voor de off-optic reactie over een technical issue)

 2. Het mottigste is nog dat deze zo doorzichtige en smerige tactiek van afdreigen en bang maken, nog wat effect heeft ook !
  Oho, wat heb ik zin om dat meneertje eens te onderhouden over de effecten/gevolgen van zijn belachelijke klacht voor hemzelf – moreel maar ook potentieel financieel – en voor de maatschappij (vul daar uw dagen mee, als gerecht/politie).

 3. Om mezelf even duidelijk te maken : ik heb een hekel aan VB, aan racisme, aan dreigementen en aan zielige spelletjes als deze heer denkt te mogen spelen. Een uitnodiging tot gesprek versturen na het neerleggen van een klacht. Allemaal kinderachtig en belachelijk.

  Maar wil iedereen wel even beseffen dat het recht op vrije meningsuiting niet geheel, alomvattend en oneindig is ? Iemand persoonlijk beledigen kan over de toegelaten grens gaan. En dan moet je niet afkomen met “vrije meningsuiting”. Dat mag het VB ook niet. Daar zijn ze al op gepakt en veroordeeld.

  Maar ’t blijft een zielige reactie van iemand die op zijn tenen getrapt lijkt.

 4. Darkman,
  Ik ben het met je eens, maar ik vind nu precies dat onnozelheid mag op geen enkel ogenblik enige toegelaten grens heeft overschreden, hoe dan ook.

 5. het recht op vrije meningsuiting is een absoluut recht. Men heeft dus ook het recht om dingen te zeggen die anderen beledigen, kwetsen, choqueren enz. Of dat fatsoenlijk is, is een andere vraag. Maar strafbaar is het zeker niet. Tenzij de beperking door een nieuwe wet, die discriminatie, racisme en negationisme ontrekt aan het recht op vrije meningsuiting. In elk geval zal geen enkele rechter de jongedame veroordelen. Het enige resultaat is dat diegene die vind dag “onnozelheid niet mag” de rest van zijn dagen als een onnozelaar zal herrinnerd blijven. Het VB heeft trouwens als snel de links naar de blog van haar website verwijderd. Had de SS-webmaster vergeten raad te vragen aan de fuhrer?
  Guido Joris

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.