Don

Mwja. Mwuh.

Vanavond gaan luisteren naar een lezing van Don Norman. Jazeker: de grote Don Norman, een derde tot de helft van de Nielsen Norman Group.

Hij parafraseerde er “Cautious Cars & Cantankerous Kitchens”, het eerste hoofdstuk van zijn nieuwe boek The Design of Future Things (Basic Books 2008), en hij parafraseerde er een stukje van het eerste hoofdstuk van Emotional Design: Why We Love (Or Hate) Everyday Things (zie ook Affect and machine design: Lessons for the development of autonomous machines), en ik vrees dat ik Mr. Horse moet parafraseren: no sir, I wasn’t impressed.

Ik had het me meer begeesterd voorgesteld, meer passioneel, minder amateuristisch. In ‘t echt is Don Norman, verrassing, helemaal niet zo’n fijne mens om naar te luisteren.

Maar goed. Maar bon. Enfin ja.

Ik zal het boek kopen als het uit is.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.