Sprekers

Lezing op het werk: niet zomaar iemand die langskomt en zijn PowerPoint afhaspelt, o nee meneer. Zo doen wij dat niet op het werk!

‘s Morgens komt de spreker toe, zitten alle collega’s met de spreker rond de tafel in de bibliotheek, wordt iedereen aan iedereen voorgesteld, en wordt de lezing van ‘s avonds al eens op voorhand gedaan. Dat zorgt ervoor dat de spreker het zeker al eens recent gedaan heeft, en dat het dus ‘s namiddags vers in zijn hoofd zit. Het zorgt er ook voor dat wij het al eens gehoord hebben en dat we voor noodgevallen al eens kunnen nadenken over eventuele vragen. En ook: ‘t is allemaal informeel, we zijn niet met zo veel, en we kunnen van gedachten wisselen met De Groten Der Aarde.

Afijn, toch de Groten van de wereld waar wij ons met het werk in bewegen. 🙂

‘s Middags gaan we allemaal samen iets gaan eten, bij Le thé au harem d’Archi Ahmed. [mmm lekkere couscous en spekuloos-ijs]

In de namiddag wordt de spreker geïnterviewd voor een papieren artikel, en wordt er ook een gesproken interview gemaakt, zo’n podcastdinges.

En daarna is er de lezing, in twee delen met koffie en drank tussen de twee delen.

Joannes Vandermeulen Namahn Lecture Stephen Payne Namahn Lecture

Namahn Lecture Joannes Vandermeulen Namahn Lecture Stephen Payne Stephen Payne Namahn Lecture

Na de lezing is er walking dinner. ‘t Is te zeggen: komt Vive la nourriture. Lekker!

Namahn Lecture Namahn Lecture Namahn Lecture Namahn Lecture

…en dan rondlopen en babbelen.

Namahn Lecture Namahn Lecture Stephen Payne

Namahn Lecture Bart Van Roey Namahn Lecture Namahn Lecture Namahn Lecture Bart

Nee serieus: ik heb er nog maar twee meegemaakt, maar ‘t is al elke keer de moeite waard geweest. En verrijkend. En though provoking en zo, weetwel. Ik kijk al uit naar Yvonne Rogers volgende keer.

Oja: Don Norman, ik was het al vergeten, ik had daar een filmpje van gemaakt. Te donker, bijna onbegrijpelijk, maar goed. ‘t Is toch Don Norman:

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Ge moet die film van Don Norman eens opzetten met het muziek van de site van vive la nourriture als achtergrond. Surrealistisch. I’m driving in my car …

  2. Leuk dat filmpje van Don Norman te zien.
    Ik zat die avond ook in de zaal en het meest memorable van de ganse avond vond ik het het gestuntel van de heren net voor de start van de lezing (waaronder D. Norman) om de presentatie op de schermen te krijgen …
    Over usability gesproken …

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.