Smaken en kleuren

Zozie, Design Matters 2018 zit erop.

Ik heb zeer goeie dingen gezien, maar ook dingen waar ik zwaar de wenkbrauwen van moest fronsen. Een beetje oneven van kwaliteit, dus. En het rare is dat we met een paar van het werk waren, en dat wat de ene goed vond, de andere maar niets vond, en omgekeerd.

Bruno Maag vond ik eigenlijk van inhoud niet zo erg wereldschokkend, maar deed mij wel het meest nadenken van alle sprekers. En de mens van Minecraft en de designer van FIFA, die waren allebei misschien niet zo hard van toepassing op het werk dat wij op dit moment doen, maar wat zij doen vond ik wel immens boeiend.

En aan de andere kant was er bijvoorbeeld een mens die heel veel blabla verkocht rond wat niet meer dan een standaard CMS-template was, waarmee een soort watered-down-versie van Wired-designs kon gemaakt worden. En een paar “kunstenaars” die wat mij betreft zeker hun ding mogen doen, maar die daar toch niet echt thuis hoorden.

Ik zal mijn notities dan eens allemaal op een rij zetten en wat meer opinie hebben, zie.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.