Version 4.0

Kijk, daar ga ik van kwijlen: de nieuwe Fontbook is uit [via Blogule].

CV6UMP75

Ik ben redelijk zot van typografie in het algemeen en van fonts in het specifiek. Uren kan ik er naar kijken. En samples uitprinten. En letters in ‘t groot. En woorden zetten en vergelijken. En spelen met kerning en leading.

Met OTF en InDesign is het alleen maar erger geworden: ligaturen! echte small caps! varianten! swash!

Ik heb de vorige versie van fontbook (alhoewel, het zou ook wel eens de vorige vorige versie kunnen geweest zijn) jàren in de badkamer liggen gehad op de vensterbank: bladeren, kijken, van dichterbij kijken, pieren naar de vormen… mmm.

PHDPC1Y5

Mmm. Ik ben er een beetje dinges van, alleen maar van naar de kleine fotootjes bij Fontshop te kijken. Ik denk dat ik maar eens nummer vier bestel.

Volgende maand. Als er weer geld is.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Wie start er ooit eens een petitie om dat mormel van een Arial wereldwijd te verbieden ? (Mocht de Arial bv Zenobie genoemd hebben was het nooit zo verspreid geraakt… want dan stond het onderaan de fontlijst van de programma’s… mensen zijn nl nogal gemakzuchtig) De Arial is gewoon een superslechte Helvetica imitatie.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.