Catch 22

Of tock & hard place, of kip en ei, of zoiets in die zin. Combineer maar eens buikgriep met het gegeven dat ik wegens andere, arhem, medische problemen, minstens drie of vier liter drank moet binnenkrijgen en -houden. En zoals ik zei, daar nog geheel naast: combineer maar eens boven het toilet hangen met een welhaast volledig kapotte rug.

Het is niet mijn fijnste dag geweest, tot nog toe, kan ik u verzekeren.

O ja, en uiteraard gebeuren die zaken op het allerslechtst denkbare moment, natuurlijk. ‘t Is écht niet alsof ik graag vandaag thuis had gezeten, en ‘t is écht niet alsof er geen andere dingen te doen waren. Dedju. En morgen is er een meeting die niet kàn verlegd worden. Als het tegen dan niet over is: pech. Dan zal ik maar de mensen in mijn buurt besmetten. ‘t Is dat of een project tot in januari stil laten liggen.

Ach, bekijk het aan de positieve kant, zo’n buikgriep: ‘t is maar een dag of twee-drie kwaad werk, en daarna is het gedaan. En er zijn mensen die ervoor betalen om zo volledig uitgekuist te worden. Worse things happen at sea, you know?

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Nou nou, daar komt zo’n aanval van ‘ik wil nuttig zijn’: ik heb heel wat ervaring met vreemde aandoeningen, onder meer omdat ik door omstandigheden van bijzonder ingewikkelde aard meerdere malen in het verre oosten diende te verblijven, in de brousse zeg maar. Ginderachter hadden ze twee truukskes : rijstwater drinken en thee drinken. En binnenhouden. Door meditatie desnoods. Ik wens je van harte beterschap!

  2. Ik vind dat ook. Op mijn bij-activiteit vroeger op een regeringskabinet werd tegen december steeds zo danig veel hooi op de vork geladen dat uiteindelijk zo goed als alles naar januari diende uitgesteld. Onder meer door ziekte van de medewerkers. December is het maandje niet, en de weerstand wil dan al es breken.

  3. Het is toch bijna januari, en bijna kerst en dus zal er toch weinig gebeuren in de laatste weken, he? Ga nou toch niet krampachtig 😉 proberen naar het werk te gaan: voor je het weet heb je dezelfde fijne ervaring boven een trein toilet…

    (Ik heb dat akkefietje eens gehad met een NS toilet: niet fijn)

  4. In overleg met mijn projectmanager: ik blijf morgen thuis als ik echt niet goed ben. Ik ga niet zeggen dat ik niet opgelucht ben, maar ik ga ook niet zeggen dat ik mij niet vre-se-lijk schuldig voel.

    Um. En bij deze: ik denk dat ik maar eens in bed ga proberen liggen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.