Hart vastgehouden

Pfff… geldzaken, ‘t is wat.

Ik heb een aantal domeinen gehosted staan bij Dreamhost, en die worden om de zoveel tijd betaald per kredietkaart. Blijkbaar was het een paar dagen geleden weer van dattum, mais il y avait un hic: een vriendelijke maar vastberaden boodschap van de mannen aan de facturatie dat er iets aan de hand was met mijn kredietkaart en of ik dat zou willen in orde maken.

This is just a notice that your DreamHost Account #—— has a balance of $9.98 (including any charges not due until 2007-01-14), with $9.98 due (since 2006-12-14). […]

FYI, THESE ATTEMPTS TO REBILL YOUR CREDIT CARD(S) FAILED
Amount: $9.98
Credit card: *2021 (ex 08/07)
There was an error while charging your credit card. The processor returned: Declined (err code 12)

Ik naar mijn Dreamhost control panel, klik submit het betalingsformulier, even wachten… Declined. Slik. Alle gegevens nakijken, klikkety klik… Declined.

Dubbel slik. Even wachten misschien? Een paar dagen? Misschien dat er een probleem was om de kredietkaartrekening te betalen deze maand?

De volgende dag nog eens geprobeerd: idemditto. De dag erna: een tweede boodschap van Dreamhost. Dat ze een eventueel probleem wel zouden begrijpen, maar dat ik toch zal moeten betalen tegen 20/12 want anders schorten ze hun diensten naar mij op.

Slik, andermaal. Par acquis aquit de conscience de gegevens op netbanking nagekeken—altijd een ontnuchterende, wat zeg ik, onluisterende confrontantie met de harde werkelijkheid, die ik dan ook zo hard mogelijk vermijd—maar ook daar was er niets aan de hand: behalve dat het ondertussen al een tijdje het einde van de maand is op mijn rekening, zag alles Visa-gerelateerd er normaal en betaald uit.

En ondertussen kwam de 20ste dichter en dichter.  Ik werd toch een teensy weensy ongerust: blijven klikken op de betaalknop bleef me declineds opleveren, en het zag er naar uit dat blaffeture en tsuk en pattyn en vuijlsteke en dergelijke niet meer zouden zijn.

Uh huh.

Tot ik dus vanavond laat nog eens aandachtig naar de kredietkaartgegevens keek.

Hrm.

Een paar maand geleden was mijn kredietkaart plots ingetrokken wegens een grootschalige diefstal of zo in een winkel waar ik ooit betaald moet hebben. Ik heb toen een nieuwe gekregen, en op een periode van een paar weken tijd allerlei doorlopende opdrachten en auto-renewals opnieuw mogen ingeven. En ‘t moet zijn dat het al van zo lang geleden is dat Dreamhost me nog een factuur gestuurd heeft, want inderdaad: de gegevens stonden nog op het oude nummer.

*zucht van opluchting*

…maar dat deed me eraan denken: wat voor andere onbekende dingen zijn er zo nog? Domeinnamen die ik in 1995 geregistreerd heb en altijd stilzwijgend verlengd? Of dingen die geregistreerd zijn op michel@netpoint.be bijvoorbeeld, een adres dat ik zo’n tien jaar gebruikt heb? (en hoe lang zou ik nog moeten wachten eer ik die naam kan kopen van de huidige usurpatoren, vraag ik me af)

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Een paar maanden geleden werden twee van mijn Visa-kaarten ook ingetrokken, en kreeg ik nieuwe. Visa had mij per brief gemeld dat de veiligheid was aangetast. Bij mijn bank wisten ze mij te vertellen dat er heel wat mensen in dat geval waren. Ik weet niet of het om een winkel ging, zou het niet eerder om één of ander e-commerce bedrijf gaan?

    Het brengt inderdaad wel wat werk met zich mee, maar ik maakte mij ook de bedenking dat het mij een zicht bood op welke betalingen er zoal automatische van mijn credit cards gingen zonder dat ik er erg in had. De Visa-overzichten zijn niet erg duidelijk omdat veel bedrijfjes gebruik maken van tussenpersonen voor het innen van de bedragen, zodat er op het maandelijks overzicht namen vermeld staan die je toch niet kunt thuisbrengen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.