Boeken toe

Geen Boekentoren.

En kijk, ik wil officieel on the record gaan dat het de schuld van Nic Balthazar is.

Bah.

En zeggen dat er zó enorm veel sympathieke Gentenaren te vinden waren, verdomme. Moeten ze die gast er verdju juist uit kiezen. Met zijn gedoe altijd.

En zijn fecking arrogantie: men-breekt-geen-concurrenten-af, oen! Stel dat we naar die eindronde of watdanook waren geraakt, dan zou heel Vlaanderen collectief tegen ons gestemd hebben, kieken!

Maar goed.

Zen.

Doe mee met de conversatie

16 reacties

 1. Pingback: Zalmstraat 29
 2. ik heb niet de volledige uitzending gezien, wel het stuk waarin hij het had over een idiote stroopfabriek en een regionale cinema van dertien in een dozijn. Ik vond dit er ook over in een poging om stemmen te werven voor de Boekentoren, de opdracht leek mij te stemmen voor een project, niet tegen andere.
  Maar ja, werd hij recent niet nog eens terecht gewezen voor het tegen schenen schoppen?

 3. Wat een gezeik is me dat allemaal.

  Dat de Gentenaren (en m.m. alle anderen) eens zelf betalen voor hun eigen monumenten, en als ze niet toekomen moeten ze maar de toeristen doen afdokken.

  Waarom zou iemand die in de brousse van het pajottenland woont moeten betalen voor iets dat hij nooit van zeleven gaat zien?

  Bende socialisten allemaal!

 4. Ik ben natuurlijk blij dat de stoomstroopfabriek gewonnen heeft, maar ik ben dan ook van Limburg en een beetje chauvinisme mag wel, toch? Maar onder ons gezegd en gezwegen, van mij had de Boekentoren mogen winnen. Ik wilde daar zelf ook wel eens op gaan kijken, namelijk.

 5. Dat het Nic Balthazar z’n schuld is dat de BT niet gewonnen heeft vind ik maar een flauw argument. Hij had inderdaad wat tactvoller kunnen zijn tegenover de concurrentie, maar hem dààrvoor aan het kruis nagelen… tja, ik weet het nog zo niet.
  Wetende wat we nu weten, durf ik te stellen dat we beter af geweest waren met het Begijnhof van Diksmuide als winnaar. Van alle finalisten hadden zij de beste troeven in handen voor wat de herbestemmingswaarde betreft.

 6. Heb ik iemand aan het kruis genageld? Ik was de boekentoren zeer genegen, en nog een aantal andere projecten evenzeer.
  Het is uiteraard ook niet de fout van NB dat de Boekentoren het niet haalde, maar van de stemmers die hun stem aan een ander project gaven.
  Waar het mij om te doen was, waren de uitlatingen van NB, die ik onwaardig vond. Met dat soort denigrerende uitlatingen jaag je meer mensen in het harnas tegen je dan omgekeerd.

 7. Ha, neen. Persoonlijk vond ik dat een sociale functie niet mocht tellen in die mate. Alle mensen met een handicap moeten goed behuisd zijn, punt. Dat is pas écht een overheidsjob. Maar het mag eigenlijk niet meespelen in zoiets als een strijd over erfgoed.

 8. Verder: respect voor de solidariteit van de Limburgers die wij Oostvlamingen niet als dusdanig kennen (plus, onze tweede grootste stad zat buiten carnaval te vieren), en ja, Gent is een stad vol vieze, vuile, enge, griebelige socialisten. Boeh!

 9. “Gent is een stad vol vieze, vuile, enge, griebelige socialisten. Boeh!”

  Als de boekentoren zo’n belangrijk monument is voor de Gentenaars, waarom slagen ze er dan niet zelf in om een half miljoen bijeen te verzamelen? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

  Als de modale Vlaming het wil ophoesten, dan OK, maar zelf betalen, ho maar!

  Dat lijkt me toch de houding van een bende profiteurs.

 10. Ik vind dat alleen de inwoners van Gent-Centrum, nee, van de buurt rond de Blandijn daar moet voor betalen. Ik woon in de Waterwijk, mijn collectieve culturele verantwoordelijkheid rijkt maar tot aan de Vrijdagsmarkt.

  Op die manier is niemand ter wereld verantwoordelijk voor pakweg Machu Picchu of Mohenjo Daro, als alleen de in de (onmiddellijke) buurt wonende mensen mogen/moeten ophoesten.

  Met andere woorden: ja Dof, jàààà. Vier op tien voor spambait. Volgende keer beter.

 11. De fout van Nic Balthazar, … moest de boekentoren het gehaald hebben zouden we dit dan ook gehoord hebben?
  Lijkt me zoiets als: het is steeds de fout van een ander, horen we nogal dikwijls te horen…
  @Els: Laat Aalst toch hun traditie, die boekentoren laat hen echt koud hoor.

 12. Bwa neen, Nic z’n arrogantie zal wel de doorslag niet gegeven hebben. Toch zeker niet als je naar de uiteindelijke resultaten kijkt. De boekentoren 3de met slechts 70 tal punten verschil met de 2de. De sympathiekste heeft gewonnen. En dan Limburg gevoel doet er ook enorm veel toe!

 13. Bij deze moeten wij dan ook vinden dat studenten die niét van Gent komen, géén beroep meer kunnen doen op de bibliotheek van de uniev.Ah ja, he. En eigenlijk..voor mijn part gaan ze in hun eigen dorp naar de uniev! Wie wil studeren moet mor nen uniev oprichten!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.