Music to watch girls by

Ik heb dit nummer ontdekt in een instrumentale versie (“Music to watch space girls by”) op Mr. Spock’s Music From Outer Space (van harte aangeraden trouwens, màchtige plaat). Tegenwoordig speelt het in de achtergrond van een reclamefilmpje. Zo één van die liedjes waar een mens graag op meezingt, omdat de tekst zo wijs en—dare I say—intelligent is:

[audio:http://www.vuijlsteke.be/michel/girls2.mp3]

The boys watch the girls while the girls watch the boys who watch the girls go by
Eye to eye, they solemnly convene to make the scene
Which is the name of the game, watch a guy watch a dame on any street in town
Up and down and over and across, romance is boss

Guys talk “girl talk”, it happens everywhere
Eyes watch girls walk with tender lovin’ care

It’s keepin’ track of the fact watching them watching back
That makes the world go ‘round
“What’s that sound?” each time you hear a loud collective sigh
They’re making music to watch girls by

Doe mee met de conversatie

13 reacties

  1. De CD’s ‘Music to watch girls go by’ zijn hier een voltreffer en bijna versleten! Zo ook de ‘Cigarettes and Alcohol’ verzamelcd’s. Nog even bekomen van Henk en Wim Helsen met een geestesrijke drank voor het slapengaan… watch my ‘Last.FM’… alhoewel… als je nu nog niet in bed ligt met de nodige medicamentjes ben je niet goed bezig! Get well!

  2. vind dit een prachtige plaat en voor mij heel nostalgisch. Doet me altijd denken aan de fijne, rustige en veilige zondagnamiddagen van de jaren 60.

  3. We zijn allemaal jong en jeugdig geweest en sommigen ervaren het nu nog. Die magie rond meisjes en jongens als je 16, 17 jaar bent, die sluikse blikken naar een meisje, dat zenderend gevoel in het vitale, ontluikende lichaam van de jonge goden, want dat zijn we toch allemaal geweest. Zouden de meisjes dat ook zo gevoeld hebben, zelfs in die puriteinse tijd. Nu die meisjes tussen 55 en 60 jaar zijn wordt er al eens iets verteld over onze gevoelens van toen. Ik heb geen spijt, dat toen niet alles kon zoals nu tussen jongens en meisjes, indertijd was de drang naar avontuur ook zeer groot. Waardoor werden we soms weerhouden?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.