Contrast

Het kon niet groter zijn, het contrast, op Villa Politica.

De houding en de kledij sprak boekdelen: Kathleen Van Brempt zoals altijd stijlvol in een prachtig kleedseken dat op haar gegoten zat, met een discreet halsjuweel. Klasse. Marie-Rose Morel daarnaast in een soort zak-achtig wit ding, volledig verkeerd van model, uitgesneden tot over haar oksels, haar ondertussen maand na maand meer en meer pafferige armen hoegenaamd niet flatterend. Goedkoop.

Het oog wil ook wat, toegegeven, maar bovenal en naast de uiterlijkheden was het nog schriller. Kathleen Van Brempt, rustig, dossierkennis, zeker. En Marie-Rose Morel, schril, naast de kwestie, hysterisch.

Het zou humor zijn, als het niet zo droevig zou zijn.

14 reacties op “Contrast”

 1. “het is niet omdat u hysterisch doet, dat u gelijk hebt”

  Wauw, schitterend. In die ene zin is alles gezegd !

 2. Ik heb het ook gezien. Super gewoon. Ook schitterend dat iemand van de NVA zomaar even de ministers gelijk gaf en Morel even serieus terecht wees. Villa Politica is eigenlijk een superprogramma. Ik kijk er veel te weinig naar.

 3. Kan iemand dat niet ondertitelen? Het is zo al hilarisch om naar de kijken als dove, maar ik versta er (afgezien van die paar flarden Van Brempt die heel goed kan articuleren) geen jota van 🙂

 4. Op vreemde wijze zéér hypnotiserend. Ik heb er geen woord van gehoord, maar zat als een konijn naar de lichtbak te staren…
  Morel is een ware She-Devil, vlammende ogen, een mond die vuur braakt. De beheersing van Van Brempt: biologerend. Bevreemdend. Lijkt wel een poppenkast.

 5. “Mag ik nog even wijzigen meneer de minister?”
  … meneer de minister babbelt verder …
  “IS DAT NU WAT U ZEGT?” * Hysteria-mode*

  Hilarisch gewoon. Als iemand zo in school tegen mij moest uitvliegen, kon hij op een welgemeende ruggedraai rekenen. Laten we hopen dat ik haar nooit echt hysterisch tegenkom… ik zal al maar aan mijn conditie werken om te kunnen gaan lopen.

  Eventuele beroepen later:

  – Leerkracht
  Politicus
  – Journalist

 6. Sorry voor de link hierboven, had je post in feedreader gelezen (google reader) en garagetv verschijnt daar niet in, en dus niet meer gezien dat vidoe hier al embedded was.

 7. ‘U wordt duidelijk niet gehinderd door enige dossierkennis’, zegt Kathleen. Hilarisch! Meteen het bewijs dat politici van democratische partijen – als we dit voorbeeld mogen extrapoleren – tenminste hersenen hebben. Inderdaad, hysterisch schreeuwen over eender wat is niet deelnemen aan een debat, maar jammerlijk wel de manier waarop het VB haar kiezers parasiteert.

Reacties zijn gesloten.