Radio Deprimo

Het weer, de tijd van het jaar, pijn aan mijn rug, algemene landerigheid, de verkiezingen niet te vergeten: ‘t is niet radio opgewektheid, ten huize mijn hoofd.

Een mens kan in tijden als deze al het goed nieuws gebruiken dat hij ziet — zoals bijvoorbeeld dit, dat zowaar een halve glimlach op mijn gezicht bracht:

In vergelijking met de Vlaamse verkiezingen van 2004 verloor Vlaams Belang afgelopen zondag 220.000 stemmen, een vijfde van zijn totaal. 1006 werd voor extreemrechts absoluut geen zegetocht, laat staan een veertiende overwinning op rij. Intern gonst daarom de kritiek op de rol die partijvoorzitter Frank Vanhecke en zijn naaste medestander Marie-Rose Morel hebben gespeeld.

[…]

Begin januari torpedeerde Morel de onderhandelingen die Dedecker aan de top van de Vlaams Belanglijst voor de Senaat moesten katapulteren. Zij vond dat de senator na zijn mislukte passage bij N-VA bij Vlaams Belang niets te zoeken had. Het kopmanschap van de Senaat kwam immers een Vlaams Belanger toe. Daarbij dacht ze in de eerste plaats aan zichzelf. Later werd dat spek voor de bek van Vanhecke zelf.

Voor Annemans en Dewinter was de mogelijke komst Dedecker een gouden kans om het klikfonds van Vlaams Belang te spijzen. De twee weten drommels goed, zeker na de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, dat Vlaams Belang aan zijn plafond zit.

[…]

Maar bovenal, het ‘debacle’ (de term is van een Belanger zelf) was te vermijden. Opnieuw speelde de boosheid wegens het eigengereide optreden van Marie-Rose Morel op. Sommige partijleden willen de gewezen N-VA’ster wandelen sturen. Morel worden hoogmoed, zelfoverschatting en haantjesgedrag verweten.

[…]

Tijdens een bezoek aan VTM vertelde Morel VTM-presentator Karl Leenknecht dat ze haar conclusies zou trekken mocht Dedecker een zetel halen. Het werden vijf zetels. De politica ontkent evenwel. ‘Ik bedoelde dat ik mijn conclusies zou trekken wanneer de vervangers van Dedecker, bijvoorbeeld Frank Vanhecke en ikzelf, geen goede score zouden halen op de senaatslijst. Wij hebben het uitstekend gedaan.’ [De Standaard]

Eh heh. Heh. Heh.

12 reacties op “Radio Deprimo”

  1. Hah !!
    Als ze moeten beginnen met “ik bedoelde…”, dan weet je het wel. En Morel schijnt de laatste tijd de hele tijd zo te moeten beginnen.

  2. Eerst dacht ik dat uw 1006 een typfout was, maar toen probeerde het jonge Graafschap Vlaanderen zich te ontdoen van het juk van de franskiljon en de papen…

    Hmz.
    Komt bekend voor…

  3. De kanker is aan het genezen. De tijden van het Gezond Verstand breken aan. Laat die 15% socialisten en nazi’s maar in hun hoekje zitten. Moraalridders doen hun ding beter in de marge, ten voordele van allen.

  4. Ik heb er twee keer moeten naar kijken voor ik het doorhad … in de traditie van 911 en 0110 gaan we nu alle belangrijke data zo aangeven … soms slaagt de media erin om spontane dingen gewoon te vernachelen.

Reacties zijn gesloten.