Layout, andermaal

Mja. Tja. Grmbl. ‘t Zal niet meer lukken, vanavond.

Om te beginnen: sIFR speelt niet mee met YUI. Ook versie 3.0b1 niet. Bah.

En verder: ik vind geen oplossing voor de bovenkant van de pagina. Ik heb al twintig grids getekend, en op papier ziet het er te doen uit, maar als het op scherm komt, dan is het allemaal bleh.

Dat van die Helvetica Neue (Pro! LT!), zo helemaal zonder beelden, dat zal dan ook niet lukken, denk ik. En als het met Ar-bloederige-ial te doen is: euh, nee. Nee bedankt:

Screen20070612a

Denk ik toch. Misschien kijk ik er al te lang op. Kijk, hier staat het in html. Nog niet helemaal zoals het zou moeten zijn, maar de inhoud van de pagina onder de header vind ik wel min of meer snor zitten. Advertenties wat meer naar rechts, bedenk ik net als ik het zo bekijk.

Of misschien laat ik die Helvetica gewoon vallen, en zet ik er weer een header op? Iets kleiner dan misschien, en die tekst die er nu in zit, dat kan dan niet meer, wegens mixing metaphors en zo—drop shadows zouden bijvoorbeeld ook niet kunnen: (klik voor detail)

Screen20070612b

Maar wat moet ik dan doen met die links in de header? Geen plaats meer! Aaargh.

Hoeveel kost dat nog, tegenwoordig, een poeta vates?

O, en trouwens, als ik even op een stokpaard mag kruipen: tenzij ik me zwaar vergis, werkt dit in zo ongeveer alle min of meer veel gebruikte browser. IE 5.0 tot 7.0; Firefox, Opera en Safari tonen ongeveer precies hetzelfde. Toegegeven dat ik geen heksentoeren doe, maar al die mensen die andere mensen de oren van het lijf zagen dat deze of gene browser zijn werk niet doet: puh-lease.

15 reacties op “Layout, andermaal”

 1. Moest nu iedereen gewoon IE gebruiken zoals iedere normale mens hé! Zoals ik dus. 😉

  (Hups, we zijn weer vertrokken. 118 reacties? Wie wed meer? The bets are on!)

 2. Ik wed alleszins op één reactie van mij. Als iedereen nu eens Firefox zou gebruiken. Internet Explorer mag misschien wel een verbeterde browser (lees: IE7) op de markt hebben gezet, niets kan tippen aan de superioriteit van FF !

  Terug naar Michel’s bericht. Persoonlijk vind ik het een klein beetje kaal en saai, dan zou ik gewoon deze layout houden (die ik persoonlijk zeer sterk vind in zijn eenvoud). Alleszins nog veel succes… het is wikken en wegen én blijven zoeken. Ben zelf ook uren bezig geweest met mijn layout 🙂 .

 3. Deze layout is te breed, te rommelig, staat vol met nutteloze allerlei, de letters zijn te groot, de reclame bengelt waar ze niet moet bengelen. Of nee! Hij is wel in orde.

  Die andere layout is saai, leeg en oninteressant. Of nee! er zit wel iets in.

  Nog een geluk dat *ik* de enige ben die het goed of slecht moet vinden. 🙂

 4. Heb je helemaal gelijk in, Michel. Doe vooral uw ding.
  *consulting modus* het gaat me toch om de content.

 5. Natuurlijk moet jij het in de eerste plaats mooi vinden, he Michel. Ik gaf gewoon mijn persoonlijke mening. Maargoed dat die met anderen verschilt, het zou anders nog al eens een saaie boel worden.

 6. Hehe, zo pietjepreciezen zeg 😀 Dat steekt toch allemaal zo nauw niet? Als het maar mooi is, wat geeft dat dan dat de header een beetje groot uitvalt of zoiets. Zolang het niet iets in deze aard wordt is het allemaal goed!

 7. En dat allemaal voor die stomme reclame. Ik weet wel dat genblogt er wel bij vaart, maar toch.

  Ik denk dat het probleem zit in het feit dat sobere layout en reclameboodschappen niet erg goed samengaan.

  Ik had niet gemerkt dat de grijze balk rechts eigenlijk geen balk is maar de achtergrond.

 8. Ja ben ook van hetzelfde idee als Hans. Alles voor die (stomme)reclame. Lezen we niet diagonaal? Van bovenaan links in het hoekje, naar rechts onderaan? Dan staat de reclame op de verkeerde plaats, erg he

Reacties zijn gesloten.