Show/hide

Grrr. Een website aan het maken waar er eigenlijk strikt gezien teveel informatie tegelijk moet getoond worden.

Naast de navigatie en dergelijke moeten er niet minder dan zeven verschillende types informatie op de homepagina getoond worden. Nee, daar kan niets af. Ja, die moeten er allemaal op staan. Jà, daar ben ik zeker van.

Bon, schuiven en doen, trekken, duwen, sleuren, en dan zit ik met één ding dat verloren loopt in de layout: een kalender met evenementen.

Probleem: die events zijn niet zó belangrijk dat ze ergens bovenaan de pagina moeten staan, maar ze zijn wel belangrijk genoeg dat iedereen zou moeten weten dat er evenementen zijn, en dus dat ze niet ergens verloren onderaan de pagina mogen staan.

Enfin, ‘t is dus een oplossing met tabs geworden. Nog eens kijken naar de css en de layout ervan morgen, en het javascript unobtrusive maken en zo en, maar alla.

Morgen zal ik er ook eens iets over schrijven of zo. Maar nu: naar bed!

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Nu wil ik u wel eens horen uitleggen aan een gewone gebruiker wat het verschil is tussen een navigatie met tabs naar een aparte eventpagina en een klik op een tab waarna er events op “dezelfde pagina” verschijnen 🙂

  2. ‘k Weet het, ‘k weet het.

    Nu, in mijn verdediging: het zijn geen actua en events zelf, maar gewoon titels van, dus om de informatie zelf te zien, moet je toch doorklikken.
    En: het is maar een klein stukje in een sidebar, geen enorme hap van een pagina. En: het zijn eigenlijk twee aspecten van dezelfde medaille, met voorbije evenementen aan de ene kant en te komen evenemeneten aan de andere.

    En: in het slechtste geval degradeert het proper naar gewoon actua en kalender onder elkaar.

    Ik ga het hoedanook dit weekend nog uittesten met een paar gewone gebruikers. En het is ‘t internet hé, dus als het niet blijkt te werken zullen we het rap genoeg zien, en kunnen we het alsnog veranderen hé. 😀

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.