Qu’à ma tête

Zoals in “je n’en fais —”. It’s my weblog and I wossname if I want to, nèm. De layout is veranderd; een ctrl-F5 kan misschien nodig zijn om allerlei CSS-dingen uit en weer in de cache van uw brouwzer te krijgen.

Ik heb de layout gepakt die ik in mijn hoofd had, maar de paginatitel wat kleiner gemaakt en er een footer op de volledige tekstbreedte tussengeplakt. Een stuk of wat banners, at random getoond, met onder meer een dooie wesp zonder flits bij de broer van Sandra gefotografeerd ondertussen al twee zomers geleden, een biechtstoel, graffiti, en dingen.

De reclame staat rechts en de tekstkolom is wat minder breed, alletwee dingen die ik al een tijd wou. De pagina is nu gemaakt voor 1024×768 maar ziet er beter uit met een groter venster, en op 800×600 staat (alleen) de reclame buiten beeld. Sorry jongens van Adhese, maar troost u: bijna niemand komt hier kijken met 800×600.

Um. En voor de rest: ‘t is nog niet af, maar ‘t is nu al veel te laat, dus ‘t zal voor later eens zijn. Nog te doen: commentaar, vooral. En dan de details: alle verschillende archiefpagina’s en zo.

En, o ja: ik zou eigenlijk eens moeten werk maken van ontsluiting van inhoud ook. Er zijn een aantal entries van de twaalf– of dertienduizend entries die ik de laatste vijf jaar of zo geschreven heb, waar ik wel tevreden van ben, en die staan nu ergens verloren tussen de rest. Eens werk van maken.

Doe mee met de conversatie

18 reacties

 1. Awel Michel, het ziet er goed uit, maar haal nu gvd eens die fout uit je header? In het Nederlands is de genitief-s nog altijd zonder weglatingsteken, dus Vuijlstekes… Als zelfs Vlaanderens A-lister al dat soort fouten begint te maken :-p

  Trouwens, het weblog van je weblog? Met opzet zo gedaan, of was het gewoon een beetje laat gisteren?

  Knap beestjen trouwens.

 2. @Gudrun: ‘t was een beetje laat, jawel. 🙂
  En in mijn verdediging: het wàs eigenlijk ook Engels: “Tales of D & B, MV’s weblog”. Het staat er al zo van in 2002, ook. Maar ‘t is nu aangepast.

  @Erlend: laat mijn hoofd gerust! Ge moet uw commentaar diplomatischer verwoorden, anders heeft het geen enkel effect! En wees eens constructief! Zeg dan wat er beter zou passen! Ik heb ook gevoelens!

  Ahem.

 3. “Gepost op woensdag 13 juni 2007 om 02:03”

  “Michel Vuijlsteke zei, op woensdag 13 juni 2007 om 09u22”

  Kleine oogjes? 🙂

 4. Ik vind het meer dan geslaagd!
  In de categorie miereneukerij en persoonlijke smaak:
  Ik zou je menu items (home, archief, …) een beetje negatieve letter spatiëring geven, wat de menu iets compacter zou maken.
  Ik zie in de footer dat je “Ga ervan uit dat dit een website is.” in cursieve kapitalen staan hebt, cursief & kapitalen; no sir, I don’t like it.
  Knap dat je de mouseover kleur van RSS in het oranje gestoken hebt! Tzijn de details die het em doen!
  En al die plaats voor ads! Yihaa! (800*600 is so nineties)

 5. lettertypes zijn dik oké, veel netter, maar waarom is deze kolom zo smal? met dan de rest van het scherm gewoon grijs…
  Kan je de header niet doortrekken over héél de pagina
  En de reclama’s onderaan ofzo? geen hond die daar toch naar kijkt…
  maar goed
  positieve brachtiging dus, euhm! Goe bezig! vré wijs serieus de max maat joegne

 6. Ik vind hem goed, al weet ik niet wat ik moet denken van de ‘ontsluiting van uw inhoud’, ahem.

  En de lettertjes van de comments zijn ‘n beetje klein voor het vermoeide oog.

  Voor de rest istie heel leuk.

 7. @ Jos: als je met “fonts met onderkasten” bedoelt wat het lijkt dat je bedoelt vind ik dat toch maar raar hoor. Alles op tinternet moet dus in hoofdletters staan of wat?

  Ik vind het heel netjes en licht, in bepaalde opzichten beter dan de vorige. Dat “rss” een oranje mouseover kleur heeft is inderdaad een leuk detail. Met de lettertypes is mijns inziens niks verkeerd hoor, ‘t is allemaal goed leesbaar en zo.

  Ik ben alleen niet zo gek op de niet opgemaakte linken in de navigatiekolom en de comments, maar misschien was je nog van plan dat te veranderen?

  En verder ook wat ik de vorige keer gezegd heb, ik zou persoonlijk de reclame gewoon in de navigatiekolom steken onder de rest. De navigatiekolom is superkort en de reclame ook, waardoor je als je scrollt een grote grijze lege ruimte krijgt aan de rechterkant, en bovendien staat die reclame daar zo raar te staan aan de buitenkant alsof het er niet bijhoort, en duwt het de layout zo onnozel naar links.

  Afijn goed gedaan zou ik zo zeggen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.