Brussel

Ik had vandag een lunchafspraak in Brussel.

Allez, ‘t is te zeggen: ik had een afspraak om 13u, en ik had er eigenlijk niet bij stil gestaan dat dat dan meestal betekent dat er een lunch aan te pas zal komen.

Ik was ook een eind te vroeg, en dus heb ik in afwachting van de vergadering een tijdje rondgelopen in de buurt, van Madou naar beneden. Wijze omgeving! Ik heb er een tijdje op een bank gezeten aan een schooltje, naast een Marokkaanse meneer die er met zijn dochter en kleindochter aan het spelen was.

Zowat iedereen die ik er op die drie kwartier voorbij zag komen, was van buitenlandse afkomst. En noem mij een onverbeterlijke optimist, of misschien was het wel het mooie weer, maar zo ongeveer het enige waar ik aan kon denken was: hoe machtig zal het hier niet zijn binnen twee generaties!

Enfin, ‘t was voor de rest ook een fijn gesprek, en een fijne lunch: roodbaarsfilet op z’n Marokkaans. En dan muntthee.

7 reacties op “Brussel”

 1. Zo’n uurtje zat je dan op dat bankje.
  Mmm.
  Ooit al DRIE jaar daar gewoond ?
  Stalingradlaan.
  Met F*cking politiek die er NIETS aan wil doen.
  Ga er maar eens terug VUIJLSTEKE, en doe het nog eens op je bankje.
  I DID.
  NEVER AGAIN in this ghetto.

 2. Links , mijn kloten tot de dag dat ze er moeten wonen, Brussel, is een bom
  En die vergoedmakende saus die jij erover doet , doet me walgen.

 3. Zeg Huug, was dat nu serieus bedoeld, of als grap? ‘t Is maar dat als je dat op zo’n overdreven kwade manier zegt, niemand dat ernstig kan nemen. Cool down, man.

Reacties zijn gesloten.