Neen! Af! Niet doen!

Fc_1_bIk was een paar dagen geleden op eBay verzeild geraakt, vraag mij niet waarom want ik weet het niet.

En toen deed ik, zoals ik wel meer doe als ik toevallig op eBay terechtgekomen ben, een opzoeking naar lenzen voor Nikon en naar blaasinstrumenten die mij zouden kunnen interesseren.

En toen had ik, voor ik het wist, een biedingsproces lopen op een Nikkor 50mm f/1.2. Niet de noct-versie, die is onbetaalbaar—dat gaat tot boven de 1000 euro—maar de gewone versie. Totaal manueel, bijna nutteloos eigenlijk, maar ik was zwaar onder de indruk van de resultaten die Joannes er vorige week meer gehaald heeft. Als ze voor rond de € 150 zou gaan, zou ik er meteen op springen.

En wat de muziek betreft: ik vrees dat ik het zal moeten uitleggen morgen aan mijn madam. Enfin ja, ze zal het wel lezen natuurlijk. We zijn namelijk een blaasinstrument rijker: een bijna nagelnieuwe sopraansaxofoon. Voor ocharme honderd euroots plus achttien euro verzendkosten.

Voor de rest van het jaar: afblijven, Vuijlsteke.

12 reacties op “Neen! Af! Niet doen!”

 1. Pingback: hoofdtelefoon
 2. Als saxofonist vraag ik nu spontaan welk merk, model, etc. Kwestie van je koopje eens te beoordelen, want ochere honderd euro is twee keer niets.

  Ohja, en kan je er degelijk op spelen? 🙂

 3. @Suiadan: Het is een rechte Eastman sopraansoxafoon in bes. Zeer vreemd dat ik hem voor honderd euro heb, want voor zover ik zie zou hij normaal gezien bijna 280 moeten staan. Pas op, ik stel me geen vragen hoor.

  En spelen? Mweeeelll… ik kan min of meer een riedeltje uit een klarinet en uit een trompet halen, ik kan me niet inbeelden dat een sax zoveel moeilijk is.

  Goed spelen is een volledig andere zaak natuurlijk: dat veronderstelt oefenen.

 4. Eastman is eerlijk gezegd een merk waar ik nog nooit van gehoord heb. Een snelle internet search brengt alleen een viool- en gitaarmerk naar boven. Very curious.
  Sowieso kan je natuurlijk geen topinstrument van een bekende bouwer verwachten voor €100. Ik heb een ruime €1800 neergeteld voor mijn sopraan. En zelfs dat is nog zeker geen topper.

  Ik trek je ebay-skills natuurlijk ook niet in vraag. Voor z’n doeleinde is dit waarschijnlijk wel een goede koop.

  Wat je zegt over goed spelen… nja. Ik vel geen oordeel zonder je gehoord te hebben. 😉

 5. toch leuk om te zien dat er nog mensen zijn die het niet kunnen laten instrumenten te kopen. Zo heb ik hierthuis een Bugel (die ik toch al meer dan twaalf jaar bespeel) een trompet , een althoorn een tuba een flageolet, een cornet een mini cornet(een originele besson op de kop getikt voor nog geen 20 euro) een mondharmonica of drie ,drie gitaren , 2 basgitaren(mijn tweede “echte” instrument), een drumstel van mijn broeg , een marimba,een korg MS20 en nog wat prutssynthesizertjes staan.

  Ach een mens moet zich met iets bezighouden zeker. Ik maak er wel een sport van om op elk instrument minstens de canon van pachelbel en the model van kraftwerk te kunnen spelen 🙂

 6. ik zou zo eens moeten beginnen met een verzameling rare instruments, ne waterphone, nen danmo, ne springdrum, een swahi fluit 😛 aleen, sample libraries maken mij lui 🙂

 7. tja vooruitgang noemt dat zeker, kraftwerk moest vroeger ook altijd zijn hele kling klang studio meesleuren op tour en nu doen ze het met enkel ( overigens elke maand geupgrade) laptopjes

  Lang leve ableton live, cubase, reason, kompakt enzo van die dingen zeggen we dan!

 8. De Chinese saxofoons zijn zeer goed en zuiver en bovendien tevens goedkoop. Als ervaren muzikant heb ik op heel wat saxofoons geblazen ik weet nu waar ik over praat. Koop de Chinese saxofoons want spelen fantastisch wel natuurlijk met een selmer mondstuk.

 9. Eens met Zuidema. Zelf een Trebouchet sopraansax gekocht (chinees). Perfekt instrument, mooie klank. Goede afwerking en applicatie conform Selmer. Niet te begrijpen dat een dergelijk instrument voor rond de 400 euro op de markt gebracht kan worden. Geen spijt van de aankoop.

Reacties zijn gesloten.