Nooit te oud

Môh. Ik gebruik al jàren praktisch alle dagen Word, en ‘t is pas nu net vandaag dat ik een feature ontdek die ik praktisch alle dagen zou kunnen gebruiken: alt-shift-pijltjes.

Alt-shift-links en alt-shift-rechts maken headings een niveau hoger of lager. Bij Namahn werken we met templates waar de body tekst heading 5 is, dus is in de praktijk zo ongeveer alles een heading–een wreed gemak dus, deze shortcuts.

En alt-shift-up/alt-shift-down verplaatsen de huidige paragraaf een paragraaf hoger of lager. Dat is in alle omstandigheden een nuttige shortcut.

Hoera! voor meer efficiëntie! (al had de disclosure in dit geval, grmbl, ook wel een lekje minder progressive mogen zijn en had het geheel ook wel een tikje meer affordance mogen hebben)

6 reacties op “Nooit te oud”

  1. Dus er is nergens echte body text, maar enkel kleinere headings? Is het vreemd dat ik dat raar vind? (Of: is het raar dat ik dat vreemd vind?) Dat voelt toch zo… onnatuurlijk aan, nee?

  2. Sinds ik de nieuwe Office 2007 en zijn schitterende interface gebruik ontdek ik ook geregeld nieuwe dingens waarvan ik het bestaan voordien niet afwist, simpelweg omdat het in vorige versies ergens in een sub-sub-submenu zat verdoken.

Reacties zijn gesloten.