Vlaamse vrouwelijke managers gezocht!

Joke Renneboog, de kersverse penningmeester van Gentblogt, zal binnenkort een gediplomeerde psychologe zijn. Bedrijfspsychologie en personeelsbeleid—uw en mijn favoriete groepje mensen in elke grote organisatie. 🙂

Ze is er bijna maar nog niet helemaal: nog een scriptie/thesis te maken, en wel over human en social capital als predictoren voor objectief en subjectief carrièresucces bij Vlaamse vrouwelijke managers.

Maar! Rampspoed! Ze vindt niet genoeg mensen die haar vragenlijst willen invullen! Awoert!

De criteria zijn nochtans niet meteen zwaar te noemen: Vlaams, vrouwelijk, en “manager” in de functietitel staan hebben. Manager of hoger, welteverstaan: directeur of CEO of COO of dergelijke zijn uiteraard ook goed.

Joke zou enorm geholpen zijn met e-mailadressen van Vlaamse vrouwelijke managers die ze zou mogen contacteren. Ze stuurt die dan het adres op van een on-line formulier, waarvan de invulling en verdere verwerking trouwens volledig anoniem gebeurt.

“Waarom staat dat vragenformulier dan niet gewoon voor iedereen on-line beschikbaar?” Ha, ge ziet dat van hier: ‘t gaat wel degelijk om wetenschappelijk werk, ze moet wel weten dat het échte managers zijn die het invullen en al.

Kijk, dit is het model dat gebruikt wordt:

Model OK

Och here zestien vragen, een minuut of tien werk. Graaf in uw geheugen, plunder uw LinkedIn, en stuur uw vrouwelijke managers-e-mailadressen naar jokerenneboog@gmail.com!

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Uch, net eens mijn LinkedIn contacten overlopen en slechts 11 van de 88 connecties zijn vrouwen. Dat is een miezerige 12.5%. Damn, waarom ben ik van de architectuur (de richting met het meeste vrouwen bij de burgies) naar de ICT wereld overgestapt?
    Toch zit er tussen die vrouwen één iemand met het woordje manager in haar job title. Haar mail adres wordt meteen doorgestuurd naar Joke.

  2. Jammer, kan haar niet helpen, geen titels/bevoegdheden in die richting. Nochtans een onderwerp dat mij zeer boeit.
    Bij mc donalds heten ze allemaal manager : daar eens horen ?
    🙂

  3. Had de tip ook al ontvangen. Heel interessant project lijkt me. En als collega bedrijfspsychologe voelde ik me alvast moreel verplicht om het in te vullen 😉 Ondertussen gaat dit stokje gretig de ronde want op het werk bij mij werken héél veel vrouwen, managers en andere.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.