You know, for the kids

Ik heb Louis en Zelie allebei een account aangemaakt op Vista. Ik dacht slim te zijn en er parental dinges op te zetten:

Parental1

Ha. Leutig hoor, daar niet van. In theorie kan daar vanalles mee gedaan worden. Controleren wanneer ze wel en niet op de computer mogen, bijvoorbeeld:

Parental3

Of zeggen wat voor soort spelletjes ze mogen spelen, of welke website ze mogen bezoeken. ‘t Ambetante is natuurlijk dat zoiets redelijk dode letter blijft als in de praktijk alles wat ze “nodig” hebben via Google te zoeken is. Of op YouTube staat.

Afijn. De computer staat in de living en ze mogen/kunnen er niet op als wij niet in de buurt zijn, wij zullen nog wel een tijdje voor parental control zorgen.

De stats, die laat ik wel nog even aan staan, want dat vind ik zelf leutig.

Parental2

Die “blocked sites” in de screenshot hierboven trouwens: dat was van toen ik gezegd had dat alleen kids-approved websites mochten. Bij het opstarten gaf het al meteen problemen omdat de standaard-home page van Microsoft niet kids-approved is. En Google uiteraard ook niet.

Pfeh.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. “Top 10 websites visited” met op nummer 10 “pagead2.googlesyndication.com”. Volgens mij heeft er daar iemand duchtig op Google AdSense zitten klikken 🙂 !

  2. Dju, zo had ik het nog niet bezien. Eigenlijk wel schrijnend dat er zoveel reclame van AdSense op het net rondsluipt. Maarja, zelf maak ik mij daar ook schuldig aan. Het levert wat op, dus waarom niet?

  3. Dju Michel,
    Pure censuur en Big Brother toestanden 8-D
    Ik ben er zelf ook nog niet uit hoe ik mijn kneuters ga ‘beschermen’. Moeten we dat wel doen? Is het niet beter ze toe te laten en oogje in het zeil te houden? Ik was zelf ook een kapoentje in mijnen tijd, maar de dag van vandaag krijg je veel aanbiedingen/gevaren voorgeschoteld. Of ben ik nu paranoia???
    Leve de vrijheid natuurlijk. Maar zoals mei68 ons geleerd heeft, niets is zo gevaarlijk voor de mensheid als een vrije opvoeding 😉

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.