Leve de verzekering

Het positieve eerst: het heeft niet meer dan een dag geduurd nadat we het laatste stuk hebben binnengebracht, om een brief terug te krijgen van de verzekering waarin ze ons zeggen hoeveel geld we mogen verwachten en wanneer.

Het minder positieve: we hebben een verzekering waar geen expliciete diefstalverzekering in zit, maar wel alle mogelijke schade (inclusief diefstal) voor computers onder valt. En er zijn in september bij ons voor een ettelijk groot aantal duizenden euro’s aan computers gestolen. Denk ettelijke duizenden euro’s. Niet allemaal de nieuwste computers, maar wel een resem laptops en zo, en dat telt redelijk snel aan.

Brief van de verzekering: wij betalen u het maximumbedrag terug. Ik: hoera!
Verzekering: het maximumbedrag is 1234.57 euro. Ik: fuck.

Het is beter dan niets, da’s waar. Maar serieus: stel dat mijn huis in brand was gevlogen en al wat computermateriaal is — schermen, desktops, scanner, printer, alles vliegt in de fik: wil dat dan ook zeggen dat ik er maximaal 1234.57 euro voor krijg? Ik mag verdorie hopen van niet.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Als je nu nog niet weet hoe verzekeringsmaatschappijen aan hun winsten komen, dan ben je wel écht naïef. Je mag dus verdorie zeker zijn van wel…

  2. Het loont de moeite om daar tegenin te gaan. Wij hebben ooit (na een dodelijk ongeval in onze familie) een schadevergoeding voorgesteld gekregen van 20000 euro. Maar er klopte precies iets niet met dat bedrag en ik ben beginnen rondbellen. Alle contactpersonen stuurden me van het kastje naar de muur. Heb er een advocaat opgezet en uiteindelijk hebben we 100000 euro gekregen…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.