Bijna allemaal in orde

Ik ben vanavond in de rapte eens langsgeweest in het hospitaal: plakker aftrekken, kijken of er niets reddeloos ontstoken was (neen), beetje opgekuist, nieuwe plakker, hopla naar huis.

Raar, daar niet van: soms doet het wat pijn (de laatste dagen minder dan ervoor), maar aan de naad zelf komen, dat voel ik bijna niet. Misschien omdat het nogal aangespannen staat, misschien om een andere reden. In ieder geval: raar.

20160223_171816

En dan naar de slachter om nieuw vlees. Ik had gisteren namelijk varkenswangen gekocht voor vandaag, maar dan bedacht ik dat ik die eigenlijk liever wat langer op wou laten staan, en dat ik wel nú honger had. Een lap biefstuk gaan halen dus, voor wok.

Maar eerst die varkenswangen: aangebakken, samen met wat wortel en selder en ajuin in een pot, kruiden, wat fond, onder water, anderhalf uur of zo laten pruttelen, en dan opzij. Nu ziet dat er niet zo vet uit, maar morgen verder sudderen, zeven, inkoken, een patat in smijten, iets van groensel bij maken, en dat zal denk ik uitstekend zijn.

20160223_185447

Tegelijk wegens honger: eerst wat basmati met kurkuma en oregano en look gemaakt. Dan biefstuk in repen gesneden, boontjes gekookt en met wat chilipeper in een bloedhete pan. Ik ga niet te hard stoefen, maar dat was dus zeer lekker.

En dan gekookt voor Sandra en de kinders. Waar het mis is gelopen. Spaghetti bolognese, Allemaal geen probleem, maar te weinig pasta gemaakt. Gah. Sandra heeft zelf nog iets moeten maken.

Maar behalve dat: fijne kookavond.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.