Annelies Storms noemt ook wel Tante Krul

– Annelie-ies!

– Ja?

– Ze zijn hier met de kaartjes voor de kiezing!

– Juiy! Wacht, ik kom naar beneden! Ge gaat zien, ‘t zijn van deze keer wel vree wijze kaartjes ze!

Annelies Storms' krullen

– Ma allé, Annelies! Niet-te-doen! Zo wijs! En met da striksken in uw haar en al!

– Wacht tot dat ge’t vanbinnen gezien hebt…

Annelies Storms

Serieus of wa! Annelies, gij hebt dat er gewoon in gezet dat gij Tante Krul noemt! Gij zijt gewoon zot gij!

– Elaba, elaba! Noemen, noemen… ‘t is wel heten hé in ‘t schoon Vlaams!

Annelies noemt tante Krul

…enige tijd later…

– Annelies, allez toe, doet die deur open.

– Nee!

– Allez Annelies, zó erg is dat nu toch niet?

– …

– Annelies, wees nu toch nekeer redelijk: daar gaat nu toch niemand over vallen? Denk gij nu écht dat de mensen die folders van naaldje tot draadje gaan nakijken op taalgebruik?

Doe mee met de conversatie

20 reacties

 1. Pingback: Damslog
 2. Pingback: Damslog
 3. Nog eentje uit dezelfde flyer : “elk kind heeft recht op 1 jaar ouderschapsverlof…”. Komt nooit goed met die g en de h, daar in de Vlonders…

 4. @ RP Geen taalfout. Voor Annelies Storms en spirit heeft een kind van een alleenstaande ouder recht op evenveel zorg van een ouder met ouderschapsverlof als een kind van twee ouders. De alleenstaande ouder moet dus dubbel zoveel ouderschapsverlof kunnen opnemen. Zie ook op http://www.anneliesstorms.be (terugscrollen tot februari en maart 2007)

 5. @Frank: jamaar… Een kind kan recht geven op ouderschapsverlof, dat wel. En een ouder kan per kind recht hebben op één jaar ouderschapsverlof. Maar kan een kind wel recht hebben op ouderschapsverlof?

 6. Michel, het staat zo in het partijprogramma van sp.a – spirit.
  De verwijzing betekent dat ouderschapsverlof VOOR het kind is, jawel een recht van het kind op zijn ouders. Het is in zekere zin een gimmick, maar helemaal correct. Dus: het kind HEEFT dat recht, net zoals een kind nog een heleboel andere rechten heeft.
  met dank.:-)

 7. Mischien heeft Annelies het de drukker zo hard op het hart gedrukt (let op het genest taalgrapje) dat die maar voor alle zekerheid een find-and-replace op noemen/heten heeft gedaan?

 8. Ik vond het allessinds ook een dikke kemel…en mijn reactie was dan ook “mijn stem kan ze vergeten”…

 9. Allez, allez, iedereen zo hard… 🙂
  Vreselijk beangstigend vind ik dit als kiezers hun stemgedrag laten afhangen van een stomme taalfout. Laten we hopen dat er ook een paar fouten in de folders van het VB geslopen zijn. Het wordt anders een mooie krantenkop: “Unieke taalfoutloze folder geeft extreem rechts toegang tot bestuur.” (shiver)
  Moesten we nu zondag eens stemmen voor diegene met het meest redelijke, uitvoerbare en best doordachte programma – elk volgens zijn eigen smaak? Focus op inhoud? Ja? Zullen we dat doen?

 10. @petervr
  het is niet omdat een lid van een partij mijn voorkeurstem niet meer krijgt, dat de partij zelf of andere leden van de partij mijn stem kwijt zijn…

 11. Dag tante krul,

  Mijn lievelingskleur is bordeaux rood.!
  Ik zie graag een kletskop met rosse krulletjes !

  Met dit berichtje aan u, nodig ik je uit op ons Buurtfestival ScheldeOord. Ik denk wel dat je weet waar dat is ! Het feest gaat doot op 12 en 13 juni, waar je verder bollekens rood kunt kleuren……

  Met lieve groetjes,

  Lieve

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.