Lurken aan een zeventienjarige

Ha, Sandra is weer eens naar één van haar nachtelijke uitspattingen vol drank en dans en muziek, terwijl ik thuis met de vier kinderen zit.

051201bowmoreDan maak ik van de occasie gebruik om nog eens te slurpen van een zeventienjarige. Bowmore, meer bepaald. “Bold and splendid”, zegt men alhier. En bij McGee’s is het

Phenomenal and dignified. Creamy yet very firm. Viscous. Palate shows nuts, garden leaves, fresh charcoal, bitter orange peel, delicious damp ferns. Some frozen orange juice concentrate in the nose. The entire malt, not just the aroma, evokes associations with the smell of wet moss and ferns the morning after a long rain. The skill in the vatting and composition is amazing. Magnificent, delicious, and one of my favorites.

Ik ben er helemaal voor te vinden. Mmmm. Islay Single Malt, ik begin ze te verzamelen: naast deze Bowmore 17 heb ik ook nog een onnoemelijk fantastische Laphroaig 30 staan, en mijn eerste kennismaking met de soort, de Ardbeg 10–een barbecue in een glas—die is ondertussen bijna leeg.

Een mens zou denken dat ik mij als een kenner wil voordoen, maar neen hoor: ‘t is alleen een ambitie. Gelijk sommigen de ambitie hebben om te lopen (terwijl er nochtans dingen als abonnementen op het openbaar vervoer bestaan, om niet te spreken van fietsen, maar passons), zou ik graag meer kennen van whisky.

Ik drink het ondertussen al graag. Da’s stap één, denk ik: twee jaar geleden kreeg ik het ternauwernood binnen, nu drink ik regelmatig een glas.

Stap twee heb ik ook al een tijd achter de rug: zoals andere mensen geld uitgeven aan sigaretten of uitgaan, koop ik regelmatig eens een fles goeie whisky bij de Spar om de hoek.

Stap drie? Meer drinken? Een club of zo? Met diepe lederen zetels?

Doe mee met de conversatie

14 reacties

 1. Guyke 18j/177cm/62kg zkt. ouder vr. eerste kr. Graag bemidd. pers. Kan niet ontv. woon nog thuis. Verplaatsen kan. Fiets openb. verv. Omg. Gent. Geen bbs. Geen fakers!

 2. Ja Michel, zoals Charlo al opmerkte, zo’n dubbelzinnige titel jong. Misschien had je dat niet door toen je dat intypte, maar herlees je je teksten niet dan?

  *draait met zijn ogen*

 3. Maar allez Tom, dat gij dat niet dóór had! Dat was de bedoeling juist hé: ik deed zo’n titel die helemaal dubbelzinnig was, en dan is dat tegelijkertijd eenbeetje grappig, en ook dat het de mensen naar binnen lokt, en ook dat het goed is voor Google.

  Ge zoudt dat ook eens moeten proberen, zo met titels die niet direkt met het stuk zelf te maken hebben en die een beetje dubbelzinnig zijn.

 4. Ik voel mij goed. Ik heb voor mijn vriends verjaardag Bowmore gekocht en bijpassende glazen, en de Bowmore was een gok. Iemand heeft me wel het advies gegeven niet te beginnen met Islay wegens de geprononceerde smaak, waar niet iedereen voor te vinden is. In ieder geval, ik leer bij!

 5. De volgende stap: Lagavullin (waarschijnlijk niet goed gespeld). Een vriend omschreef het ooit als “plakkaatverf” voor de manier waarop het aan je keel kleeft, maar bij god het is genieten.

  Scapa, “single Orkney malt” is ook best lekker…

 6. Goeie keuze Michel! De Bowmore 17y staat ook bij mij op de schouw, naast de Talisker 18y die ik vorig jaar in oktober zelf op Skye gaan halen ben. Je moet het inderdaad leren drinken, maar het wordt alleen maar beter met de jaren. Een tip: het whiskyfestival (http://www.whiskyfestival.be/), was begin dit jaar in Gent en hopelijk volgend jaar ook weer.

  Goh, zo’n club zie ik nog wel zitten, zo’n echte Gentleman’s Club die je wel eens in Judge John Deed. Servants en Chesterfields. Goeie sigaren, single malt en beleggingstips. Men Only. Kwajongens in maatpak die veel zeggen met weinig woorden…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.