Crüe

Bring on the Heavy Metal Umlaut!

Mötley Crüe: ik ben er heel mijn leven helemaal niet voor geweest. Sorry, metal-gasten die niet op een podium geraken zonder een buslading Elnett, da’s geen spek voor mijn bek. Tjaha, dogmatisch zijn in muziek, het is ons allemaal wel gegeven.

Crue

Toen we jong en onschuldig waren, welteverstaan: nu heb ik geen dogma’s meer. (Behalve dan dat akelig gedoe van Roos Van Acker bij Laïs (maar dat zou ons te ver leiden (trust me))).

Ik was aan het kijken naar Seven Ages of Rock op BBC, over metal, en daar sprak Lars (geweetwel, de drummer van Metallica) Ullrich erover dat ze op zoek waren een sound zoals die op Dr. Feelgood van, just, de mannen van Crüe.

Meteen naar de platenbak, mijn verzamelaar van M.C. op de pick-up gelegd, en jawel hoor: miljaar wat een muur geluid!

[audio:http://www.vuijlsteke.be/michel/feelgood.mp3]

(En ook wel: more cowbell!)

Moet ik nu mijn vooroordelen opzij zetten? Hebben die kerels nóg degelijke nummers gemaakt? Trrr… zo mijn wereldbeeld doen kantelen, ‘t is niet proper.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.