Topsy-turvy

Schande dat ze het zo laat uitzenden op BBC: Topsy-Turvy, maar ik ben toch blijven kijken. Nèm. Zelfs als dat wil zeggen dat ik er niet vóór halfvier in zit.

Niets zo wijs al een making of van iets goeds, en eigenlijk is heel Topsy-Turvy een making of van Gilbert en Sullivan’s meesterwerk, The Mikado. Van het begin, de writer’s block (minofmeer) en de ruzie (of bijna) nog vóór het eerste idee, over de kostuums, de choreografie, de muziek, de regie, het akteerwerk tot het allemaal in elkaar steken. Machtig.

Ik heb hem al gezien, maar ik denk dat ik hem op DVD ga kopen, zo goed dat hij is. En, en, ik zeg het nu al een eeuwigheid, maar morgen ga ik de stad in en probeer ik minstens The Mikado te kopen.

Oh, en à propos: ik zou enorm graag een rijke mens geweest zijn in de late 19de eeuw. Een whisky en een sigaar in the Athenaeum Club, lezingen bij de Royal Geographical Society, ontdekkingsreizen en Jules Verne, mmm.

[Jaja, ik weet het: miserie en gruwel, difterie en dood, ziekte en verderf. Ik weet het.]

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Op http://schmurzwinkle.blogspot.com kun je de avonturen van Schmurzwinkle volgen. HEt is de moeite. Er zullen regelmatig verslagen komen over het te komen album (Begin Augustus!!!!, al bijna allles klaar in blauwprint) en natuurlijk geheel persoonlijke verslagen over alles en nog wat, maar eigenlijk vooral over sex , muziek & alcool.

    http://schmurzwinkle.blogspot.com

    Ch-ch-ch-eck it out!

    Schmurzwinkle

    Ik haat spam. Doe dan minstens de moeite om iets te zoeken waar uw commentaar zei het marginaal van toepassing op is. — nvdr

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.