Karel Roevv

Hoe, in des goden naam, is dat mogelijk?

Karl Rove is al jaren zowat de machtigste man in de Verenigde Staten en dus in de wereld.

De man zet nu een stap opzij “om meer tijd bij zijn familie door te brengen ha ha nudge nudge”, en daar wordt op BRT 2 verslag van gedaan.

Dacht ik.

Want nee, het ging voortdurend over Karl Roev. Ene Karl Roev, die er verdacht uitzag als Turd Blossom, maar toch blijkbaar een andere naam droeg.

Karl Roev. Roev. Wel vijftien keer zei de inspreker van de reportage het. Die mens heeft ofwel nog nooit van zijn leven de naam van Karl Rove horen uitspreken in ‘t echt, ofwel sprak hij gewoon moedwillig verkeerd, om de mensen kwaad te krijgen.

Ik heb wel vijf keer, alsmaar luider en meer vertwijfeld naar de televisie geropen, maar de man gaf geen krimp. Rove! Rove! Rove!! ROVE!!!

‘t Zou bij de BBC geen waar geweest zijn. In de eerste plaats zouden ze de man gekend hebben in meer dan alleen geschreven vorm, maar daarnaast hebben ze ook nog hun pronunciation unit, natuurlijk (jammer dat die hun weblog niet meer onderhouden, trouwens).

[Ja, ik weet dat “geropen” niet juist is. ‘t Is oostvlaams taalparticularisme, laat mijn hoofd gerust. :)]

18 reacties op “Karel Roevv”

  1. BRT 2?

    Kan je dat even in modern eenentwintigste-eeuws vertalen? Bedoel je Canvas, of Radio 2?

    Als je Canvas bedoelt, had je ook “de tweede keten van Brussel Vlaams” kunnen zeggen, om nog ouderwetser te klinken 😉

  2. “ha ha nudge nudge”

    Blijkbaar was hij beter betrapt geweest op het downloaden van kinderporno, hij zou hier op meer sympathie gerekend kunnen hebben.

  3. “mijn gevoel voor proporties”

    Ook je gevoel voor causaliteit lijkt afwezig.

    Is Karl Rove in het geniep leider van een terroristisch netwerk dat aanslagen pleegt in Irak? Neen, daarvoor moet je eerder in Teheran en Damascus aankloppen.

  4. Na het zien van de documentaire “Bush’s Brain” krijg je anders wel de indruk dat terroristische praktijken Rove niet onbekend zijn. Met name om mogelijke politieke tegenstanders uit te schakelen (nu eens letterlijk, dan weer figuurlijk).

    Trouwens de ideale gelegenheid om die documentaire eens van onder het stof te halen en uit te zenden op de VRT.

  5. “Na het zien van de documentaire “Bush’s Brain” krijg je anders wel de indruk dat terroristische praktijken Rove niet onbekend zijn.”

    Bij het zien van “Der ewige Jude” zou je ook een slechte indruk van de Joden kunnen krijgen.

  6. “You lose”

    We zijn hier al tien commentaren verder en behalve het woord “Irak” is hier nog niks vermeld over eender welke vermeende snode daad die Karl Rove al dan niet zou gepleegd hebben.

    Als ik hier al iets verlies, het zal zeker mijn geloofwaardigheid niet zijn.

  7. vrttaal.net: is het daar waar Jan Becaus zijn heerlijk “Spojt” staat? Alhoewel, hij zegt het de laatste tijd niet meer als hij het sportnieuws moet aankondigen. Ach, de corifeeën van weleer…

  8. We zijn 17 commentaren verder, en behalve het woord Irak is hier nog niks vermeld over eender welke vermeende snode daad die Karl Rove al dan niet zou gepleegd hebben.

Reacties zijn gesloten.