Festivalganger?

Ah, en zijt gij nen festivalganger dan? Of nog: ja, vroeger was ik nog festivalganger, maar nu al een paar jaar niet meer.

Ik krijg het daar op mijn zenuwen van. In onzen tijd gingen wij wel eens naar een festival, maar was dat nog geen semi-professionele bezigheid.

In onzen tijd was een festival iets met één podium.

Benodigdheden:

 • een bache voor op de grond, met eventueel een deken erop voor de luxe
 • een groot stuk doorschijnend plastiek voor als het regent
 • een vrijwilliger die regelmatig om bier gaat.

Handleiding:

 1. Poot u neer voor het podium.

Optioneel:

 • drink
 • sta recht en doe bewegingen, eventueel op ritmische wijze
 • slaap
 • luister naar muziek
 • amuseer u op een andere wijze naar keuze

Tegenwoordig, heb ik begrepen van het jonge volkje te aanhoren, moet men praktisch met heelder programma’s naar festivals trekken, of men mist de helft van het schoon weer. Dat gaat dan met podia en zijpodia en marquees en tenten en clubs en watnog.

Ik ben bijna content dat ik dat allemaal niet meer moet meemaken.

Doe mee met de conversatie

20 reacties

 1. Pingback: aaiBoek
 2. Pingback: no butterfly
 3. het verschil is dat vroeger een festival geen zes weken zakgeld kostte. Als ge nu op uw gat wilt zitten en bier drinken, dan kunt ge beter picknicken in het park.

  69 euro voor een dag. 130 euro voor drie dagen, meneer. En 2 euro voor een pint en 5 euro voor iets te eten.
  130 euro. Dat is dus vijfduizend frank é.

 4. Gisteren was (naar het schijnt) den Eddy Wally nog te zien in een feesttent op de Safarkesmarkt in Wachtebeke. Als ge nog eens een festivalleke van weleer wou meepikken… Gaat ge mij nu zeggen, Michel, dat ge daar niet waart?

 5. Betalen voor 42 groepen, een stuk of 20 zien, vijf echt meemaken en de rest niet zien wegens teveel drank en drugs en vrouwen…
  Hoewel teveel op zo’n momenten eigenlijk maar net genoeg is …

 6. pukkelpop zijn 198 groepen op 3 dagen. Veel tenten, veel stijlen, veel must-see, veel grimbergen, een gevulde koelbox op de camping, …

  Festivals zijn inderdaad niet meer wat ze geweest zijn. Je gaat enkel nog kijken naar groepen die je echt super vindt, er zijn constant groepen die super zijn, …

  Ik vrees dat we hier te maken hebben met een ‘in-onzen-tijd-was-alles-beter’ geval. Ik heb de twee meegemaakt, maar vindt het nu toch wel het leukst.

 7. wel Michel, ik heb liever l’embarras du choix dan die vervelende Werchter uit 1987 waar je als vee op een weide werd gepakt. Elk jaar na Dour koop ik een stuk of 10 cd’s van groepen die ik daar aan het werk heb gezien en die ik voordien nog niet kende. Heb zo bijvoorbeeld Tomàn, Hollywood Porn Stars, Talvin Singh, Starflam, Sergent Garcia en vele anderen leren kennen. Dit jaar nog omver geblazen door Sun o))) – echt letterlijk – en 65daysofstatic. En dat zonder drugs 🙂

 8. Voor liefhebbers van festivals in oude stijl: het Rhythm ’n Bluesfestival in Peer heeft nog steeds maar 1 podium en de wei en tent worden er bevolkt door gezapige bluespeten en bikers. Heerlijk.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.