D300 envy

Right. That’s it. I’m getting one.

Just as in playback mode you can magnify live view by pressing the zoom-in button (or back out again with zoom-out). While magnified you can use the multi-selector to move around the live image. The D300 appears to be able to go all the way to 1:1 magnification (one pixel on the sensor for one pixel on the LCD) which makes it easy to achieve absolutely perfect focus.

Miljaar jong, maak daar eens macro’s mee… zonder in onmogelijke posities gewrongen te zitten, gewoon naar het scherm kijken en zien of alles scherp staat.

Of nog, beeld u in: het fototoestel op het statief, focus op manueel, en dan dit:

Of nog: zet uw toestel op een statief in uw studio, en sluit het aan op een high definition televisie. Hopsakee, previews niet op het scherm maar in HD, 1920×1080 pixels [klik voor detail]:

Meer op DPReview. Houd uw kwijlbakje in aanslag, uw toetsenbord zal u danken.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Bizar dat opeens iedereen over die dpreview preview van de D300 begint alhoewel die toch al redelijk lang online staat.

    Soit, ‘k wacht zelf ook vol spanning op de komst van de D300. Lang met het idee gespeeld om gewoon voor de D200 te gaan, maar er zit teveel lekkers op die D300 om niet spontaan wat meer cash op tafel te gooien (ik zit nu met een D50 die ondertussen toch een dikke 2.5 jaar oud is).

    Enkel nog aan het denken of ik hem dit jaar koop en de nieuwe macro lens volgend jaar of vice versa. Ik weet niet in hoeverre nu nog inschrijven mij een toestel zal opleveren voor het einde van december.

    Als iemand tips kan geven over een degelijke fotoboer, let me know.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.