Contrast

De jury van De Bedenkers: “Jammer genoeg kunnen we u niet opnieuw uitnodigen…”

De deelnemer uit West-Vlaanderen: “Ha ja. Niets aan te doen.”

De jury: “Niet te teleurgesteld?”

De deelnemer uit West-Vlaanderen: “Bwa nee. ‘k Ben al content da’k hier al heb mogen staan.”

Het staat me bij dat de deelnemers uit Antwerpen iets meer verontwaardiging tentoon spreidden bij hun niet-aanvaardingen.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Ik heb blijkbaar ergens een meeting gemist waarop men beslist heeft dat er tussen Gent en Antwerpen een wederzijdse basherij van doen is. En ik snap eigenlijk niet goed waarom.

 2. Altijd al een flauwe mop geweest, die concurrentiestrijd tussen Gent en Antwerpen.

  Als Gentse heb ik trouwens géén moeite met het erkennen van de Westvlaming als de meest ondernemende aller Belgen. Wij kunnen niet eens spreken over ‘de Oostvlaming’ Gelukkig worden vele Westvlamingen uiteindelijk Gentenaars.

 3. Maar Michel toch, voorspelbaar zenne. 🙂
  Nu even wachten op de eerste geprikkelde reactie van een Antwerpenaar en dan de gebruikelijke “Ah, kijk eens hoe snel die van Antwerpen op hun paard zitten”.
  Maar kom, ik zal meedoen: het staat me bij dat er vanuit Antwerpen 18 door zijn naar de finale en in deze aflevering maar 16. Allez, roulez? :p

 4. Zever! Gezever! Dat zijn allemaal montagetruken-van-de-foor. Dat de mensen dat nu nog niet door hebben. De tv-makers houden al die onnozele stereotiepe ideeën in leven.

  En weet je wat ik trouwens ook gemerkt heb? Dat er in de West-Vlaamse uitzending een hoop Oost-Vlamingen zaten, in de Vlaams-Brabantse zaten er Limburgers en zélfs in de Antwerpse editie heb ik bij sommigen de West-Vlaamse en de Oost-Vlaamse tongval menen te herkennen. Nah.

 5. de oost-vlamingen waren veruit het grappigst, vond ik. Veel kiekens daar tussen de kandidaten. Ik laat in het midden of dat positief dan wel negatief is.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.