Kwies ii

Awoert voor onszelf! 🙂

We hebben twee keer twee punten mislopen die we eigenlijk niet hadden mogen mislopen: de stukjes Eiffel– en Dylan-programmatiecode hadden we oorspronkelijk wél goed geplaceerd (naast ALGOL, Java, Pascal en LISP), en we hadden oorspronkelijk Twiggy en Drive ingevuld, maar uiteindelijk Eiffel en Dylan omgewisseld, en de twijfel over het concept Twiggy Drive (de floppy drives die in de Lisa zaten) de overhand laten krijgen over onze parate kennis van modellen uit de jaren 60 en liedjes van The Cars.

Als we die vier extra punten hadden gehad, àls, dan zouden we de kwis gewonnen hebben. En ik spreek hier dan nog niet over stommiteiten zoals er niet aan denken dat de afkorting voor TCP/IP gewoon uitgelegd staat in het control panel van Windows (en dat het dus Transmission is en niet iets anders).

Afijn. We stonden tot ronde zes van de acht aan de leiding, denk ik, en we zijn uiteindelijk zeer nipt vierde geworden, op een sterk bezet veld van vijftig ploegen. De winnaars waren ploegen journalisten, zo van die mensen die de Europese Commissaris die zich met IT bezig houdt kennen, en die namen op gezichten van bedrijfsleiders uit de Belgische IT kunnen plaatsen. Niet afgunstig hoor, absoluut niet.

Wij, dat zijn Elise, Joke, Denis, Pascal, en mezelf. Het inschrijvingsgeld kwam van Adhese, en onze vierde plaats gaf ons recht op:

 • een digibox van Telenet (Joke en ik hebben er al één, Elise heeft geen TV, Denis wou geen digibox — ging dus naar Pascal)
 • een fotoprinter (die wou iedereen wel hebben, is dus eerlijk verloot, ging naar Elise)
 • Adobe Photoshop en Premiere (voor Joke, ik heb die al)
 • Windows Live OneCare en Office OneNote 2007 (voor mij, hoera)

‘t Was wel wijs. Jammer dat er van dat socialisen ook deze keer niet veel in huis gekomen is. Misschien moet ik wel eens naar zo’n Barcamp gaan.

Doe mee met de conversatie

17 reacties

 1. Den duts kreeg niets. 😐

  Ik vind dat ze minstens hadden moeten evenveel prijzen geven als er leden van het team waren. Euh wacht, dat hébben ze gedaan. Maar de Microsoftdingen moest hij niet meehebben, dius heb ik dan maar alletwee mee. 🙂

 2. Wij hadden die Twiggy drive ook op het laatste moment veranderd in ‘Bee Drive’, omdat de presentator volgens iemand iets had gezegd over een ‘B’ die in het antwoord moest staan. Stom!

  Die TCP/IP vraag zijn we dus wel gaan controleren in de properties van de netwerkverbinding 🙂

  Ik vond het wel een leuk kwisje, en zesde in zo’n deelnemersveld was ook niet slecht.

 3. Wij hadden die Twiggy drive ook op het laatste moment veranderd in ‘Bee Drive’, omdat de presentator volgens iemand iets had gezegd over een ‘B’ die in het antwoord moest staan. Stom!

  Die TCP/IP vraag zijn we dus wel gaan controleren in de properties van de netwerkverbinding 🙂

  Ik vond het wel een leuk kwisje, en zesde in zo’n deelnemersveld was ook niet slecht.
  Tussen haakjes, ik zat in een ploeg met freelance journalisten, en die kenden inderdaad al die euro-commissiemensen en CEO’s…

 4. @ Maarten: JA! Wij hadden ons antwoord ook nog last minute aangepast! Compleet overtuigd van Twiggy, maar dan zei de MC inderdaad dat er een ‘B’ in de naam zat, en zijn we ook voor ‘Bee’ gegaan…

  Blijkbaar was zijn opmerking over die ‘B’ een reactie op iets dat iemand van de voorste tafels gezegd had, hebben ze mij net verteld.

 5. We mogen als journalisten dan al die Eurocommissarissen en ceo’s kennen, ik was toch heel blij dat we een geeky blogger in onze Freelancers-ploeg hadden, een geheim wapen dat zijn geld waard was!

  Een fijne ervaring, ontspannender en leuker dan verwacht. En leuk om nieuwe bloggezichten in één klap te leren kennen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.