Bart Dockx

Huh. Ik vind dat Bart Somers met de dag meer op Jomme Dockx begint te lijken.

En voor de rest vind ik het jammer dat Villa Politica niet zonder simultaanvertaling uitgezonden wordt.

En ben ik een beetje beschaamd dat ik altijd weer uitkijk naar de speechen van Gerolf Annemans.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Moet je niet beschaamd om zijn. Annemans is een door zijn tegenstanders gevreesd redenaar. Sommigen noemen hem de Vlaamse Cicero.

    Heb je trouwens de gezichten gezien van Leterme, De Crem en Vervotte tijdens de rede van Gerolf Annemans?

  2. Je kijkt uit naar Annemans’ speeches omdat je niet veel gewoon bent. Iemand die zo gemakzuchtig is dat zijn tussenkomsten woord voor woord voorspelbaar zijn, zo onge├»nspireerd dat hij geen open deur oningetrapt laat, die geen gemeenplaats links laat liggen, geen flauwe woordspeling of voor de hand liggende grap schuwt, en zo snel van zichzelf tevreden dat hij denkt dat elke beeldspraak, met of zonder pointe, een metafoor is, en elke niet eenduidig te begrijpen uitspraak een aforisme, omschrijven als de Vlaamse Cicero, is een belediging voor zowel Vlaanderen als voor Cicero. Dat die ‘sommigen’ en die ‘vrezende tegenstanders naam- en gezichtsloos blijven, is dus begrijpelijk. Annemans is een redenaar zoals Jacques Vermeire een acteur is. Hij zal ‘spreken in het openbaar voor dummies’ wel gelezen hebben, maar daar houdt het op. Ik zie en hoor veel liever mensen als Tom Lanoye, Guy Mortier, Marc Uytterhoeven, Steve Balmer, Scott Ritter, Jello Biafra, Marc Eyskens, Bill Hicks, Richard Pryor en zelfs de grauwende, snauwende Noam Chomsky bezig. Helaas zitten de meesten van hen niet in de Kamer. Een land heeft de leiders die het verdient, zeker?

  3. En ik vergat Chris Rock en George Carlin nog. Op Hicks en Pryor leven ze nog allemaal, en zien ze er ook zo uit. En ook dàt is meer dan je, op zijn gelaatskleur oordelend, vaak van Annemans kunt zeggen. Ga maar eens op safari met dit namenlijstje als kaart, Michel, je zal rap genezen zijn.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.