Einde boekje

Het jaar is bijna gedaan, mijn boekje is bijna gedaan.

Het is zuiver toevallig hoor, want ik heb meer dan één boekje en ik heb er dit jaar meer dan één gebruikt. Ik heb door de jaren heen een hele resem gewone boekjes met ringen (grote en kleine) gehad. Sinds een paar jaar ben ik overgestapt op Moleskines (nog vóór ze overal te koop waren, ha!): ik heb er een hele zak vol van, kleine, zowel met ruitjes als zonder ruitjes.

Mijn boekje

Maar dit boekje heeft langer meegegaan dan veel: het is mijn eerste grootformaat ruitjes-Moleskine, en ik schrijf er meestal in met een dunne tot zeer dunne stift. Het is dan ook helemaal tot op de draad versleten.

En zoals altijd: al die herinneringen. Aan vergaderingen die, oh, nóg boeiender hadden kunenn zijn dan ze al waren:

Die keer dat het niet zó een boeiende vergadering was

Of die keer dat ik de truuk met de vershoudfolie op de wc-bril met handen en voeten uitlegde:

De truuk met de vershoudfolie en het toilet

Of het eindeloos zoeken naar een manier om dingen op Gentblogt anders (beter?) (in alle geval anders) te placeren dan ze nu staan:

Prutsen voor home page Gentblogt

Of die eindeloze vergadering op school voor Zelies eerste communie, uren en uren aan een stuk:

Eerste communie-vergadering op school

Of al die goede herinneringen aan de bezoeken in de postkantoren in het begin van het jaar:

Op ethnografie

Meeee-mories… en nu: op naar een nieuw boekje. Moleskine, zwart, groot formaat, ruitjes. Ze waren niet meer te vinden in de winkel gisteren, ik ga morgen naar een andere winkel gaan kijken!

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Tiens, waarom probeer je niet eens om zo’n notebook pc te kopen, waarbij je op het scherm kan schrijven, tekenen, etc. Nooit meer nood aan schriften, alle notities altijd bij de hand, etc. Handig toch ?

 2. Ik ken dat.

  Het is het boekje van de fiere en professionele werkman.
  Arts & Cratfs: alles precies genoteerd & opgemeten.

 3. ha, ik kwam vandaag op bus in Bolivïë toevallig terecht naast andere Belgische. Vijf minuten na vertrek zaten we allebei in onze moleskine te krabbelen. Groot formaat en zwart. Ik lijntjes, zij ruitjes.

 4. :o)
  schriftjes…. zaaaaaligggggg…. het enige nadeel is dat ik ze te vaak vergeet mee te nemen!
  en zo’n moleskin is idd PERFECT en inderdaad komt het mijn voeten uit dat dat mooi dingetje je nu overal naar de kop wordt gesmeten… brilsmurf haaaaaaaat overkill :o)))

  soit, je hebt een nieuwe lezer van je blog erbij!

 5. Moleskines zijn echt schitterend.
  Persoonlijk heb liefst het zakformaat: perfect als dagboek. De laatste twee maanden anderhalf boekje volgeschreven en het derde zal er ook aan moeten geloven schat ik.
  En ook: beter dan laptop, schrijfblokpc of iets anders elektronisch. Dit werkt gewoon.
  En nog: publicatie hoeft niet altijd eh…

 6. Wel ja, hoe IT-oriented ik ook ben, hoezeer ik ook leef volgens mijn altijd gesynchde HP iPaq 514, er gaat geen vergadering of conf call voorbij zonder mijn Moleskine schriftje (lijntjes! 😉 voor me. Had dat schriftje al 3 jaar liggen maar gebruik het nog maar een paar weken. Ik gebruikte tot nu toe grote Oxford Notebook schriften (ook heel goed, en gratis op’t werk 😉

 7. ‘k Heb ze pas laat ontdekt, maar was ook meteen verkocht.

  Laatst nog zei iemand:”Mmmmm … Fijn papier!” en dat is ook zo. Ze zijn niet alleen ontzettend praktisch, ze zijn ook nog mooi en voelen lekker.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.