Intervalometer

Heisenberg wordt na een korte achtervolging tegengehouden door de politie. Politieagent: “Meneer, hebt u énig idee hoe snel u aan het rijden was??” Heisenberg: “Nee, maar ik weer wel exact waar ik ben.”

Badoem tsing.

Euh, maar dat geheel terzijde. Ik was gisteren toevallig in mijn fototoestel aan het rommelen, en daar kwam ik zowaar een intervalometer tegen!

Intervalometer Intervalometer Intervalometer Intervalometer Intervalometer Intervalometer

Daarmee stel ik het fototoestel in om vanaf 8u15 om de vijf seconden een foto te nemen, negenhonderd foto’s aan een stuk. Zo wijs! In de jaren vroeger moest men daar een duur toestel voor kopen, en nu kan dat gewoon in de camera zelf!

Ik weet wel dat het met een gewone webcam ook zou kunnen, maar hey, ik vind het fantastisch. Kijk: een filmpje!

4 reacties op “Intervalometer”

  1. Cool!

    Ik zie dat het in theorie ook met mijn EOS 350D moet kunnen, met behulp van USB-kabel en PC. Heb ik daar dan nog bepaalde software voor nodig?

Reacties zijn gesloten.