Ik hoor dat WordPress niet ondersteund wordt op de servers waar ik een stuk of vier-vijf websites zou willen zetten die ik aan het maken ben. Drupal wel, daarentegen.

En dus moet die hele zooi, die net zo proper werkte in WordPress, naar Drupal overgezet worden. Dat, of op een Dreamhost-achtige server verder werken voor de goedkoop.

Ik heb er niet echt veel zin in, in Drupal, want dat lijkt me veel werk om het voor een doorsnee-niet-ontwikkelaar-gebruiker een beetje gemakkelijk te gebruiken te maken, maar hey, wie weet vergis ik me wel helemaal. En ja, ik weet het: dit is de honderachtentwaalfde keer dat ik dezelfde boodschap over precies dit schrijf.

Het themen is in alle geval al doodeenvoudig: men neme een werkende html-pagina, en men droppe er de volgende stukken in:

In <head>

<head>
    <link rel="stylesheet" href="/<?php echo $directory;?>/styles.css" type="text/css" />
    <link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="" href="/rss.xml" />
    <?php print $styles ?>
    <?php print $scripts ?>
    <?php print $head ?>
    <title><?php print $head_title ?></title>
</head>

Zoekfunctie

<?php print $search_box ?>

Hoofdnavigatie

<?php if (isset($primary_links)) { ?><?php print theme('links', $primary_links) ?><?php } ?>

Zijnavigatie

<?php print $sidebar_left ?>

Hoofdinhoud

<h2><?php print $title ?></h2>
<div class="tabs"><?php print $tabs ?></div>
<?php print $help ?>
<?php print $messages ?>
<?php print $content; ?> 

Pagina-afsluiting

<?php print $closure ?>
</body>
</html>

En hopla, meer dan dat had ik niet nodig om het allemaal (althans tot een eerste approximatie) te dupliceren.

Message to de mannen van drupal.org, trouwens: dit is geen erg goede pagina. En ook: een theming overview beginnen met “in versie 4.5 was het zó maar in versie 4.7 is het nu zó en zó is hoe een anatal mensen het gedaan hebben” is denk ik ook zo geen goed idee.

Het kan natuurlijk zijn dat ik daar speciaal in ben, maar als ik een uitleg krijg over iets, dan heb ik het liefst iets dat enorm snel werkt, en dan één degelijk kader, daarna wat meer uitbreiding en verdieping, en dàn pas alle mogelijke legacy stuff en watnog.

Jaja, ik weet het ook: het is een wiki, en ik kan er zelf in beginnen schrijven. Grrr dat ik te weinig tijd heb.



Reacties

7 reacties op “WordPress naar Drupal”

  1. Jaja, ik weet het ook: het is een wiki, en ik kan er zelf in beginnen schrijven. Grrr dat ik te weinig tijd heb.

    Maar ge schrijft er hier al over 🙂

  2. De documentatie over Drupal is inderdaad behoorlijk oppervlakkig en absoluut niet goed gestructueerd. Je moet behoorlijk wat zoeken om iets deftig te vinden.

  3. Apart dat WordPress niet ondersteund wordt. LAMP is LAMP, toch?

    Matige documentatie en de onmogelijkheid om simpele dingen gedaan te krijgen zijn ook mijn redenen om geen Drupal te willen gebruiken.

  4. Silverstripe even bekijken (gebruikt op http://www.emergingsouth.net). Content van de combo Silverstripe + Openminds; de Dreamhost oplossing zorgde voor teveel tandslijtage.

  5. Ik snap dit niet! WP draait op elke LAMP installatie. En als dat niet kan ga toch naar een andere host! Als ze WP niet ondersteunen zijn het prutsers! Ik gebruik drupal meer dan WP/ dus die overstap vind ik best… maar waar slaat dit op!

  6. “Ondersteunen” in de zin van “hulp krijgen als het in de soep draait”, niet “kunnen draaien op”.

  7. De documentatie voor drupal is idd ondermaats, maar dat moet ik toch ook wel aan nucleus cms of dergelijke verwijten. Alleen WP heeft duidelijk gestructureerd documentatie ter beschikking