Een glazeken vóór het slapengaan

Dat deed er mij aan denken: dat ik nog eens een glas goeie whisky moest boven halen. Omdat er van sprake was, is het dan ook deze geworden:

Een glazeken voor het slapengaan

Een glazeken voor het slapengaan Een glazeken voor het slapengaan

Glenfiddich Havana Reserve, eenentwintig jaar oud, afgeroomd in cubaanse rumvaten. Zacht, lekker, fruitig bijna. En na meer dan vier jaar: bijna op. Nog een glas of twee, denk ik.

Of nee: nog één glas. Dit was het einde van dat voorlaatste glas:

Een glazeken voor het slapengaan

Dat wil zeggen dat ik er zuinig op geweest ben. Alhoewel: het was de tweede fles. En dat er ondertussen een stapel andere flessen bijgekomen zijn.

Morgen ga ik een nieuwe halen.

Doe mee met de conversatie

13 reacties

 1. Ja gast, een glaasje lekkere whisky. Of lekkere cognac. Niet dat ik dat door de band genomen zo vaak drink, maar zo soms eens eentje en al: lakker.
  Maar het indische namaakspul is niet echt alles…

 2. 21 jaar, mmmmm

  ik heb een keer het genoegen gehad om zo’n sample flesje te krijgen bij een fles van 12 jaar (studentenbudget enzo), en die smaakt echt heerlijk 🙂

 3. Ik heb nog maar één merk whisky gedronken in mijn leven. Dat was Bruichladdich (hopelijk spel ik het juist, want het wordt helemaal anders uitgesproken dan het geschreven wordt, heb ik me laten vertellen.) Dat was zeker niet slecht. Misschien moet ik ook es een ander merk proberen te proeven. Van Glenfiddich heb ik inderdaad al goeie dingen horen zeggen…

 4. @Liza > Bruichladdich vind ik toch een stuk ‘echter’ smaken dan de rumfinished van Glenfiddich. Veel minder zoet, veel meer pure whiskysmaak. Dus als je die Bruichladdich lekker vindt, is het misschien eerder tijd voor… bijvoorbeeld ‘Ardbeg’ of ‘Bowmore’ of zo. En de Havana Reserve van Glenfiddich zou ik uitsluitend reserveren voor na de koffie.

 5. DeSpar aan het Sluizeken, ‘De Musketiers’, is, behalve een buurtsupemarkt, een heel goede drankenwinkel, waar de uitbaters je graag wat advies geven over hun producten, zoals wijn. Ze kopen gedeeltelijk in bij het Spar-concern, maar ook op eigen houtje. En ze spreken uit ervaring. Een van de leukere wijnwinkels van de stad.

 6. Mijn faves: Highland Park 18yr, Lagavulin 16yr, Talisker 10yr. Onlangs een flesje Glen Garioch gekregen (15yr), was ook zeer lekker!

 7. Havana Reserve, … heb er ook nog staan, ook bijna leeg, maar iets minder dramatisch als de uwe. Ze mogen hem niet meer zo noemen trouwens, de naam is nu veranderd. Laatste wat ik gehoord had was dat ze problemen hadden met de ‘Havana’ in de naam. Heb ze een paar jaar geleden allemaal eens naast elkaar geproefd en ik vind de Havana 21 beter dan de 30 jaar oude. Kwestie van persoonlijke smaak.

 8. Havana Reserve bestaat inderdaad niet meer. nu heet deze whisky Gran Reserva. De stad Havana had geen toestemming gegeven om de naam te gebruiken, vandaar. De Gran Reserva is voor 99 euro te koop op http://www.whisky.fr, zowat de grootste whisky-site die ik ken denk ik. Mocht je nog een volle fles ‘Havana Reserve’ staan hebben: niet openen als je er later geld wil van maken. Het is/wordt een collectors item. Maar heerlijk is hij sowieso!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.