’t Is gelijk olijven

Whisky, ’t is gelijk olijven: ge moet dat leren kennen voor ge ’t graag hebt.

Ik heb een hele kast vol staan, en ik begin het genoeg te leren kennen dat ik het graag drink, maar het gebeurt zo enorm weinig dat ik wat dan ook alcoholisch drink, laat staan whisky, dat ze daar eigenlijk maar staan te staan, die flessen.

Vandaar: een project! Elke dag een glaasje, tot ik door mijn flessen ben. Eén glaasje, niet meer dan dat.

Bruichladdich 17 Rum CaskBowmore 18Glenfiddich 21 Gran ReservaAuchentoshan 21Highland Park 18Glenmorangie Nectar D'Òr

We hebben al gehad: Glenmorangie The Nectar D’Òr, Bruichladdich 17 jaar Rum Cask, Bowmore 18 jaar, Glenfiddich 21 jaar Gran Reserva, Auchentoshan 21 jaar, Highland Park 18 jaar.

Gerief jong, een gevulde drankenkast. Gerief.

Doe mee met de conversatie

11 reacties

  1. Graag ook een proefverslag per fles zoals op onversneden.com – of je al dan niet oud zilverwerk, kaarsvet, nootmuskaat, zilt, zeewier, verdoken houtworm, banaan, citroenzeste, gerookte vis, visolie, roet, oude archiefkast of toch pruim proeft?! 🙂

  2. Zoals olijven, maar dan toch met meer variatie, he? Of ben ik nu helemaal geen olijvenkenner?
    (Een whiskykenner ook niet, maar ik dronk toch al genoeg soorten om het verschil te proeven, en ja, zoals je zegt, het stilaan te beginnen appreciëren).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.