Hebzucht

Het paarse beest van de hebzucht heeft zich van mij meester gemaakt. Ik heb sinds vanmorgen dringend een reden nodig om niet zo één van die èppel aitotsj-dingen te kopen.

Ik weet dat het och here maar een paar gigabyte houdt, en dat het allemaal zo bare bones is als bare bones maar kan zijn, en dat het vuiligheid is om zonder die akelige iTunes te gebruiken, en alles, en alles, en alles.

Maar zoals bij sommigen een groene waas van jaloezie kan nederdalen tussen oog en ooglid, en bij andere een rode waas van woede, zo moet ik nu als een wanhopige knipperen om een paarse waas van hebzucht weg te krijgen.

Hebzucht, zeer zeer letterlijk een bijna ziekelijke zucht om te hebben.

Ach kom, ik houd het ding nog een dag bij en dan ben ik het beu. Denk ik. En anders: ik ken het nù toch niet kopen, als ik binnenkort in de Verenigde Staten zit, dan kan ik het dààr kopen. Of misschien toch een iPhone? Dat kost hetzelfde, begod!

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Alleen al voor de video zou ik mijn iPhone niet meer kunnen missen. Het is zo geestig om op ieder moment naar The Office te kunnen kijken en al. Want je GSM, dat is toch iets dat je altijd en overal mee hebt. Om van de rest nog maar te zwijgen.

  Wachten dus tot je in de VS bent en daar een iPhone kopen. En een Mac! 😉

 2. Ik kan je het allleen maar aanraden Michel. Safari is echt fantastisch om mobiel op het web te surfen. Tegenwooordig bestaan er plugins voor WMP en Winamp, dus iTunes is geen vereiste meer.
  Vanop de ipod touch

 3. De huidige iPhone bevat maar 16Gb en de ipod Touch 32Gb dus daar is wel een verschil in.
  En als je een iPhone koopt, moet je er wel rekening mee houden dat je hem moet hacken en unlocken vooraleer hij in België zal werken.
  En ik vind iTunes trouwens wreed handig, op een mac dan toch.

 4. @ Alex B : “En ik vind iTunes trouwens wreed handig, op een mac dan toch.” Klopt gelijk een bus. Maar zo handig als het ding op Mac is, zo onhandig is het op Windows. Crasht, hernoemt je files of tags zonder reden, blokkeert tijdens updates, weigert soms om te syncen of liedjes te copiëren … ze moeten daar in Cupertino dringend eens voor Windows leren programmeren. Of ophouden om te doen alsof.

  @ Javache : Kan je die fameuze plugins voor WMP en WinAmp eens bij naam noemen ? Alvast bedankt.

 5. @Darkman: gewoon de laatste versie van Winamp installeren en dan heb je een hoop extra’s voor ‘mobile devices’ (geen plugins nodig), one of which is de iPod. In de media library komt hij er bij, en ook in de playlist krijg je een ‘send to’ optie onder de rechtermuisknop: send to > iPod, et voilà. Ik weet niet wat je nog allemaal kan met iTunes, misschien zijn er wel opties waar je niet aan kan met Winamp, maar die heb ik dan toch nog niet ontdekt.

 6. Zeker doen, die iPhone. very happy user hier… en met de SDK voor de deur staan we nog maar aan’t begin van wat dat beestje kan. Breng er meteen 3 mee van de states, je bent die zo weer kwijt en dat maakt die van jezelf meteen weer een pak goedkoper. Oh ja…dat jailbreaken en simunlocken is voor jou zeker een makkie denk ik…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.