Beste leraar

Ik ben heb heel mijn schoolgaand leven leraars en leraressen gehaat. Gehààt Geháát. With a passion.

De leraar godsdienst die keer op keer op keer het grappig vond om me aan te spreken als VUIL(steek)euh. De leraar wiskunde die week na week dezelfde mensen aan het bord riep om ze dingen te laten dien die ze week na week niet konden, en dan sarcastisch “oh, geen klank? alleen maar beeld?” deed. De leraar turnen, het incident met de kegels en de turnbroek tot op de enkels. De mens die ondanks beloften van confidentialiteit het nodig vond om dingen rond te strooien die ik écht liever niet rondgestrooid zag.

Maar helaas, een Beste Mispel zit er niet in, bij mij.

Ik kan me met de beste wil van de wereld geen enkele leraar of juf of prof inbeelden waar ik, al die jaren later, nog kwaad zou kunnen op worden. Laat staan die ik zou kunnen haten.

Raar.

Dat die leraars ook maar hun best deden, of gedaan hebben, of wilden doen. En dat ze het ook niet meer wisten soms. En dat een mens rare dingen zegt en doet als hij het allemaal beu is.

Doe mee met de conversatie

15 reacties

  1. Inderdaad. Laat ik mijzelf gelukkig prijzen dat ik met de meerderheid van mijn leerkrachten wél tevreden ben.

    Trouwens, voor de mensen die hem niet doorhebben.
    Godwin’s Law: “As a discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one.”

  2. Ik kan mij volledig vinden in deze post. Net zoals iedereen hebben er wel een aantal vervelende of vervelende leerkrachten mijn pad gekruist (en ik dat van hen). Ik prijs me gelukkig dat mijn leven op dit moment nét iets te boeiend is om mij daar zoveel jaren nadien nog druk in te maken.

  3. O, bij mij zijn er een paar die op mijn imaginaire zwarte lijst staan. Mijn pa had een toch wel belangrijke functie in het stedelijk onderwijs en de zeldzame klojo die niet van hem moest weten wilde dat wel eens op mij afreageren. Hevig dan. Neen, ik zit niet aan de drugs en ik ben niet paranoide: zo is de wereld gewoon. En ik ben er van overtuigd dat de mens in kwestie zijn kosmische straf niet zal ontlopen.

  4. Hm; kijk eens naar buiten: de wereld is zo groot. En er gebeuren dingen. Hugo Claus is doodgegaan vandaag, bijvoorbeeld. En toch wordt er de laatste tijd zoveel geblogt over wat andere bloggers bloggen. (Niet persoonlijk, het kwam zo plots bij mij op)

  5. Hoe kan het dat een gerespecteerd persoon als u iemand als Pietel zomaar laat begaan? Ik post dit hier aangezien ik nooit meer op Pietel zijn blog zal te vinden zijn.

  6. Als het al kan met mensen die jarenlang tot uw opvoeding hebben bijgedragen. Waarom niet met mensen die anderen een pijnlijke en trage dood toewensen?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.