Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Zucht, daar gaan ze weer … roepen zonder de nodige kennis van zaken; ik citeer : “In 1998 kochten de mensen een breedbandverbinding omdat ze gratis muziek wilden downloaden.”

    In 1998 was Belgacom nog ADSL aan het testen onder de naam Turboline . Ik ben daar zeker van want ik was toen 1 van de 1000 eerste testers. Ik heb dat stopgezet toen die lolbroeken hun testfase betalend maakten. En Telenet was in september verkrijgbaar in Tervuren. Voordien enkel in Antwerpen. In de laatste drie maanden van dat jaar 1998 wellicht nog – met wat geluk – ook in een tweetal andere steden/gemeenten.

    Zeggen dat mensen in 1998 een breedbandverbinding kochten (hoe koop je zoiets eigenlijk – dat klinkt zo éénmalig betalend ?) om muziek te downloaden, is dus redelijk sterk overdrijven, naast de kwestie zeveren en los van de realiteit. Moesten ze nu zeggen 1999 of liever nog 2000, met een stevige dosis groei qua breendbandpenetratie in België en software als Napster, dan wil ik er al wat meer geloof aan hechten.

    En dan begin ik nog niet over alle andere mogelijke oorzaken van dalende muziekverkoop (meer digitale verkopen, shift naar dvd-aankopen, ringtones, belwaarde, dure mp3spelers …), die op zich dan weer in twijfel wordt getrokken door voldoende onderzoeken die zelfs stijgingen van verkoop vinden. Goed, de cd-single daalt, maar die wordt dan ook bijna niet meer gemaakt.

    Als uw eerste “feit” al “fud” blijkt te zijn, hoe de rest van uw redenering ook maar bij, geachte belangenvereniging.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.