Photoshop / Fireworks

Ik ben al sinds jaar en dag een Photoshopmens. Fireworks heb ik regelmatig wel geïnstalleerd—het zat meestal wel bij de bundles die we kochten van Macromedia—maar echt gebruikt, nee, dat niet.

Op mijn nieuw werk zijn ze wél aan Fireworks. Daar zijn goede redenen voor: het gaat eigenlijk slechts zelden om fotobewerking op het werk, en meer om het maken van interfaces of mock-ups.

En dan kan het wel handig zijn om alles te doen met een combo Illustrator-Photoshop, waarbij met smart objects en dergelijke wordt gewerkt voor weerkerende elementen, en allerlei externe files uit een library of zo tot één file in lagen gesmeten wordt, en met allerlei propere acties allerlei resultaatfiles worden aangemaakt, in PDF of iets dergelijks zelfs… maar de prijs (in geld) van iedereen een Photoshop CS2 én een Illustrator CS2, en ook en misschien vooral de bijhorende leercurve en verloren tijd is echt wel des Guten zuviel.

En dus, maar ook wel omdat ik eigenlijk wel bijzonder graag nieuwe dingen bijleer, ga ik me intensief verdiepen in Fireworks.

Geen halve maatregelen: ‘t wordt meteen ook Fireworks 9. Ik ben al sinds jaar en dag lid (of hoe mag dat ook heten) van de beta-testerdinges bij Macromedia (nog een erfenis van bij Allaire, van uit de tijd dat we nog zwaar ColdFusion deden), en een paar dagen geleden kwam er in mijn brievenbus een uitnodiging om feedback te geven op beta 3.

De eerste beta’s had ik wat links laten liggen, maar deze zal ik bij deze dan installeren en gebruiken. Mmmm… nieuw motorisch geheugen opbouwen…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.