We are twenty-first century (handgewapper)… pretending or lies… cannot work. — Llham Döndrub

Ik kon een proest niet onderdrukken. De Dalai Lama, sinds zijn geboorte spirituele en politieke leider van een land, op basis van, euh, dat hij een reïncarnatie is van een vorige Dalai Lama, spreekt met handengewapper over “doen alsof en liegen”.

En geen mens die dat ironisch vindt?

Ja hoor, hij had het erover dat de Chinese authoriteiten niet kunnen doen alsof er niets aan de hand is in Tibet. Maar toch.



Reacties

6 reacties op “We are 21st century”

  1. OMG, het G-woord. Daar gaan we weer…

    Ik stoorde me anders meer aan de grove veralgemeningen en ongenuanceerde plattitudes van K. Danneels over euthanasie.

    En ik wil niet zo ver gaan als de Dalai Lama een leugenaar noemen. Tenminste, zo begrijp ik je bericht.

  2. Het feit dat bepaalde geloofsmysteries (reïncarnatie, heilige drievuldigheid) niet wetenschappelijk bewezen zijn en voor bepaalde mensen daardoor als leugen en verzinsel voorkomen (wat ze au fond wellicht ook zijn) is toch nog van een andere orde als de leugens van een misdadig regime dat een cultuur aan het uitroeien is, een volk aan het verknechten is en dat hard zijn best doet om er modern, hip, sportief, jong, rijk en democratisch uit te zien…en daarbij geholpen, gerustgelaten en gerespecteerd wordt door het Westen.

  3. Oh, helemaal mee eens. Op dat regime mag gereclameerd worden. Op geloofsmysteries niet.

  4. Het Chinese regime, daar is genoeg over gezegd en toch nog zoveel meer tegen te protesteren.
    Maar toch effe een vergelijkingske: Daila Lama vs Koning Albert.
    De Daila Lama wordt “gekozen” uit een willekeurige familie via criteria die de re-incarnatie moet bewijzen. Geloof of niet, het gehele volk staat daarachter, en het kan elk zijn kind zijn.
    In ons koningshuis telt enkel de poep waaruit je geboren wordt, wat voor enkelen blijkbaar voldoende is om de prins en prinseskes plots meer rechten te geven dan anderen. en nog veel meer van ons belastingsgeld dan dat we eigenlijk mogen weten blijkbaar volgens recent nieuws.
    En intussen wij maar klagen over de geldtransferts naar onze naasten in de Walen. En de armoede die stijgt in ons land. En …
    Als dat niet ironisch is.

  5. Ik vind de Dalai Lama een aardige man. Hij maakt zich nuttig op Aarde, in tegenstelling tot andere zogenaamd Goddelijke Afvaardigingen. Hij vertegenwoordigt geen machtige kerk, is vredelievend, en claimt geen moreel gezag. Er mochten meer Dalai Lama’s zijn! En ze mogen allemaal bij mij thuis komen eten..

  6. Tja, ’t ziet er wel een sympathieke man uit, met zijn eeuwige glimlach en zo.

    Wil niet zeggen dat hij geen dictatoriaal allenheersertje is, daar in zijn enclave in India. Sommige mensen zouden Tibet niet anders omschrijven dan als een middelleeuws land van werkers voor een parasitaire bovenlaang monniken.

    En dat ze daar, in Lamaland, euh, vreemde ideeën hebben over sexualiteit, bijvoorbeeld. Enkel voor voortplanting en zo, klinkt niet onbekend in de oren. Om het nog niet te hebben over geneeskunde en dieet pakweg.

    God bless his little heart, natuurlijk, maar toch: het is niet omdat déze Dalai Lama een sympathieke meneer lijkt, dat het instituut een goed idee is.