Doe eens een uitstekende cover

Oh. De videokwaliteit is niet om over naar huis te schrijven, maar: oh. Prince doet een cover van Radiohead’s Creep. Op zich is dat al een machtig goed nummer. Maar: oh.

[via, en ik ben het helemaal met Dooce eens]

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Het jammere aan mijnheer Princekoeken is dat er geen enkele video van hem op YouTube blijft staan, hij heeft daar alles geband, dus ik was blijkbaar te laat om dit fragment nog te zien te krijgen.

  2. Mag ik als (voormalige) Prince-fan en muziekliefhebber in ’t algemeen het oneens zijn met alle lof?

    Sorry, maar als een artiest die herhaaldelijk heeft gezeurd over hoe andere andere artiesten zijn precious nummerkes coveren, is Prince de laatste die dan als een obvious publiekspleaser én als poging tot hype andermans nummer mag coveren. (Zie ook: Prince die Foo Fighters covert tijdens de Superbowl.)

    Bovendien is dit geen cover, want meneer de Jehova’s Getuige is ’t oneens met de tekst van Creep, en dus heeft meneer dan maar zijn eigen tekst bedacht. (Net zoals hij zijn eigen nummers de vernieling in knipt door bvb “Sexuality” te veranderen in “Spirituality”.) Mijn positie is: als ge ’t niet eens zijt met een nummer dat ge wilt spelen (eigen dan wel cover), speel ’t niet.

    Onlangs nog eens Lovesexy Live opgezet — niet dat ge dat op DVD kunt kopen, want Prince heeft zijn kluis vol zondige muziek afgesloten voor de buitenwereld, maar gelukkig zijn d’r fans met talent en technische kunde die van een zeldzame LaserDisc wel een behoorlijke DVD kunnen fabriceren. Dàt was Prince.

    Die kerel op Coachella? Een verlopen artiest die wanhopig van de ene stunt naar de andere surft op zoek naar relevantie. En bovendien een internet-vijand die dreigbrieven stuurt naar fansites.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.