Mwahaha.
De Lenovo Thinkpad X300 weegt minder dan de Macbook Air, heeft een even groot scherm maar hogere resolutie (1440×900 in plaats van 1280×800), heeft wél een batterij die kan verwisseld worden, heeft wél een ethernetpoort, heeft drie in plaats van één USB-dink, én een DVD-drive. En GPS.
Mwahaha.
Aside: de X300 is een schoon toestel, maar het verhaal van de X300 is één van de mooiste verhalen om aan te tonen wat het verschil is tussen Apple en al-de-rest.
David Hill’s originele visie voor de X300 was een toestel van maximum 25 cm breed en minder dan 3 cm hoog. Met een butterfly-keyboard zoals de Thinkpad 701–ik her er nog één gebruikt, en dat was een machtig toestel. En zonder uiterlijke tekenen van poorten of ingangen: die zouden enkel zichtbaar worden als het toestel opengeklapt werd.
Met andere woorden: matzwart, plat, niets zichtbaar aan de buitenkant–een design statement van formaat, en zowat de antithesis van wat Apple doet.
Als Steve Jobs aan et hoofd had gestaan van Lenovo, dan zouden de fabrikanten, de marketeers, de bouwers, de verkopers, allemáál op hun hoofd mogen gestaan hebben: het zou matzwart geweest zijn, en met niets zichtbaar aan de buitenkant.
Maar neen dus: het werd een lange rij compromissen. Met als ultieme insult to injury, vermoed ik, dat er op de bovenkant drie logo’s staan: het mooie ThinkPad-logo, het lelijke en veel te grote Lenovo-logo, en het nog veel lelijker EnergyStar-logo.
Reacties
11 reacties op “Lenovo Thinkpad X300 vs. Macbook Air”
Ik vond ‘m ook goed, echt waar 🙂
http://ptech.allthingsd.com/20080221/price-may-be-steep-but-thin-thinkpad-has-abundant-features/
Sommige zaken kan je natuurlijk moeilijk op een feature grid afwegen, zo draait een Macbook Air bijvoorbeeld Mac OS en niet Windows ;).
Ik lees op All Things Digital dat de full size battery versie met een SSD en DVD aan de $3000 zit.
(Sidenote: het is al maanden geleden dat ik nog een DVD drive gebruikt heb. Ik gebruik altijd maar 1 USB poort on the move. Ethernet heb ik nodig want wireless is veelal onstabiel. Performance heb ik nodig voor grafisch werk. Dus voor mij een MBP ;))
Lenovo heerst.
Michel, ge staat mij aan 🙂 . Het wordt eens tijd dat Apple zijn “wij zijn beter als de rest en hebben altijd de coolste dingen die nooit eerder zijn gemaakt”-imago laat vallen, stoort mij al eeuwen.
En dat mensen eens nadenken en niet blindelings iets kopen omdat het “van Apple” is. Bah.
Zalig gedaan 🙂
Dat van dat eeuwige zwart, dat begrijp ik toch niet. Net zoals je op elk feest bijna alle dames zich in het zwart ziet uitdossen. Voor duizend euro méér dan die macbook zou je toch bv. iets roze verwachten?
Leuk ook dat beide met draadloze stroom zijn uitgerust.
Dat was één van de ideeën inderdaad. Geen stroomdraad meer. Was het Steve Jobs geweest, de X300 zou geen stroomdraad gehad hebben.
Apple related post zijn de nieuwe Tokio Hotel posts heb ik zo de indruk. Posten om mensen uit hun kot te krijgen.
@Thomas: ik denk dat je als computernaker maar beter een ‘Wij zijn beter dan de rest’-attitude kan aanmeten want anders moet je er niet aan beginnen. Alhoewel ik denk dat Apple meer de ‘Wij zijn anders dan de rest’ kaart speelt.
Wat is “dikte” trouwens een onnozel criterium om een ultra portable te beoordelen. Zo een ding moet elke dag mee op de trein kunnen en moet je vooral beoordelen op gewicht, batterijduur, stevigheid en, omdat ze niet goedkoop zijn, een stevige portie je-ne-sais-quoi.
Lenovo scoort op alle fronten beter: wireless ontvangst beter, scherm beter, batterij beter, durability beter, power consumptie beter, toetsenboord beter, security beter. Waarom mensen nog steeds een Apple kopen weet ik niet, zijn waarschijnlijk diegenen die niets anders om zich te onderscheiden.
Lenovo scoort op alle fronten beter: wireless ontvangst beter, scherm beter, batterij beter, durability beter, power consumptie beter, toetsenboord beter, security beter. Waarom mensen nog steeds een Apple kopen weet ik niet, zijn waarschijnlijk diegenen die niets anders hebben om zich te onderscheiden.