Grondinvest NV vernielt Sint-Elisabethbegijnhof

Oh, soms is het om te bleiten zo erg: lees op Gentblogt.

Eeuwenoud erfgoed wordt—voor zover we tot nog toe weten—willens en wetens vernietigd, eerst door het te laten verkrotten en dan door er gewoon met de vorkheftruck voor te maaien.

En al wat er te vinden is, is een website achter slot en grendel van de betrokken firma, Grondinvest. Die Grondinvest is niet echt bekend op het internet: wat links naar jaarrekeningen van Arnou Grondinvest NV een zekere Paul Bouwman op LinkedIn die er directeur zou zijn.

Er staat een telefoonnummer en een faxnummer op de site, en een adres ook: het kan dus niet onmogelijk zijn om die mensen te contacteren en te zien wat hun verhaal is.

Ik mag zó enorm hard hopen dat er enorm veel ruchtbaarheid aan gegeven gaat worden.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Hoe schandalig het ook moge zijn laten we aub niet de verantwoordelijkheid van het stadsbestuur of regionale en federale overheden binnen dit dossier niet vergeten aub… Als je alle subsidie en/of hulp aan het in standhouden van zo een monument over het hoofd ziet dan ben je niet goed bezig. De fout gebeurde door dit in privehanden te laten terechtkomen. En ja het huidige bestuur draagt ook de verantwoordelijkheid van hun voorgangers das nu eenmaal het nadeel van in ‘de politiek’ te werken. Maar ja we hebben nu eenmaal een minister die Kate Ryan hoger inschat als het op cultuur aankomt….

 2. En ja, ook monumentenzorg valt wat mij betreft onder cultuur… Ze zouden beter onze’n Anciaux zijn gevel eens klasseren… Man I’m pissed you can’t imagine….

 3. My two eurocents :

  Een whois loslaten op de site name geeft als ‘administrative contact’ ook een bouwman weer, met zelfde adres als hierboven, maar deze keer ook mét email adres :
  c.bouwman@multiquant.com

  Als je op multiquant gaat kijken, is er geen website te vinden, maar als je nog maar eens een whois opstart vind je volgende info :

  Administrative Contact:
  sa, Multicad c.bouwman@MULTIQUANT.COM
  Multicad Corporatiom sa
  Markt 35
  Mol, Ant
  BEL
  +32 14 32 02 91 fax: +32 14 32 07 84

  Das dezelfde fax, maar een ander telefoon nummer.
  Zo zijn we toch al een paar stappen verder zekers ?

 4. Pingback: Begijnhof «
 5. In het B.S. staat idd niet veel bijzonders, hoewel het wel interessant is te weten dat in 2007 het voltallige bestuur ontslagen en vervangen werd door een nieuw bestuur, waaronder enkele particulieren en twee vennootschappen. zoeken via BS op Grondinvest, locatie Mol.

 6. Pingback: Update, kort.
Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.