Toen de dieren nog spraken en GMail niet bestond

Ik heb een dataset die het laatst substantieel aangepast is in september 2004.

Het programma waarmee de data aangemaakt is, is nog altijd beschikbaar op het internet. Toen was het 3.6, ondertussen is 3.7.1 uit en is de auteor al járen bezig aan versie 4.0.

Met de vakantie in het vooruitzicht dacht ik de gegevens nog eens onder de loupe te leggen, maar helaas: ik vind mijn licentie nergens. Normaal gezien bewaar ik dergelijke dingen in GMail: een mail naar mezelf met “registration” of “serial number” of iets dergelijks er ergens in, de naam van het programma, en alle nodige gegevens.

Teruggevonden op géén tijd. Gemakkelijk, geen gedoe met speciale folders of lijsten of zo.

Maar helaas, andermaal: mijn GMail-archief begint pas in juni 2004, en de registratie is van minstens één of twee jaar daarvoor.

Het is zo schaamtelijk om de auteur te mailen, ik ben in mijn Outlookarchieven gedoken want daar zit het zéker. Waar precies? Geen idee. Maar wel érgens.

Bij deze ben ik 12,9 gigabyte aan Outlookarchieven aan het restoren. Van 1994 tot 2006.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Als je Gmail’s IMAP-server gebruikt, kan je oude e-mailarchieven ook uploaden naar de servers van Google. Gaat wel traag. En 13 GB zal wellicht wat veel zijn. Maar het zou wel cool zijn om *alle* mail die je ooit verstuurd hebt, in Gmail te hebben zitten.

    Maar trouwens: in ’94 bestond Outlook toch nog niet? 😉

  2. Zo is dat. Ik gebruikte in 1994, even denken… Eudora? En Schedule+ voor kalendergegevens.

    De kalender heb ik niet geïmporteerd, en ik denk dat ik trouwens nog Lotus Agenda gebruikt heb ook, maar de mails zijn overgeërfd van Eudora naar Pegasus (eventjes) en in 97 naar Outlook.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.