Een nieuwe website, en dergelijke

Ik ben een website aan het maken, die zal beheerd worden door mogelijks heel veel verschillende mensen.

Er zijn geen deadlines, er is geen budget, er zijn niet echt richtlijnen. Dat is redelijk verlammen aan de ene kant, maar andere andere kant ook wel een groot gemak.

In de loop van vorige week er dan maar ernstig aan begonnen, in eigen beheer en op eigen tempo—na een paar maand schemerbestaan op Dreamhost:

 • Stukje webruimte gekocht bij Openminds: mensen met een uitstekende reputatie, en ook Gents. De eindgebruiker zit ook in Gent en zat er heel erg mee in dat ze naar Amerika zouden moeten gaan voor support en zo.
  Ik heb er een halve gigabyte ruimte, maar ik ben niet van plan er veel beelden en geluid en filmpjes en zo op te zetten.
 • Foto’s: Flickr pro account aangemaakt.
 • Filmpjes: Youtube-account aangemaakt.
 • Andere grote bestanden: een media.domeinnaam.tld-account aangemaakt bij Dreamhost, voor voor (virtueel) onbeperkt downloaden van pakweg zware Powerpoints of dergelijke.
 • CMS geïnstalleerd: Drupal 6.0. Na jàren zagen en doen, uiteindelijk dan toch.
 • Mail: GMail. Om één centraal adres te hebben, waar ook nog eens een redactiekalender en Google docs en zo kunnen aan hangen. Het Gmail-adres zal wel niet getoond worden, het zal een info@ worden die er naar verwijst, zoals bij Gentblogt.
 • Statistieken: Google Analytics tracker geïnstalleerd.

Mensen, mensen, mensen. Zó een enorm gemak dat al die dingen zijn, en zó dat ik er naar uitkijk.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Het klinkt als en solide plan. Wellicht zou ik, als men toch op GMail gaat leunen, GMail gelijk het hele domein mailtechnisch laten beheren; dat kost in de meeste gevallen niets, het scheelt dataverkeer op de hosting-account en het scheelt weer een tussenstap.

 2. De tip van Max R is een goede tip. Zelf laat ik de mail van mijn domeinnaam ook lopen via Google Apps. De adressen zijn dan @matthieucalu.be, maar de site is gewoon die van Gmail (al kan je inloggen via je eigen domeinnaam). Daarbij horen ook Docs en Calender. De standaard versie is volledig gratis.
  Wat is precies die media.domeinnaam.tld-account bij Dreamhost?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.